— Vi føler oss i utgangspunktet trygge i Sotsji, men det er klart vi må følge med på utviklingen. Volgograd er åpenbart et urosentrum akkurat nå, men det påvirker ikke vår deltakelse i OL, sier Øvrebø til VG.

Mandag morgen ble minst 15 personer drept da en bombe eksploderte på en buss i Volgograd. Ett døgn tidligere ble minst 17 personer drept i en selvmordsaksjon ved hovedjernbanestasjonen i byen. Dette terrorangrepet er satt i sammenheng med trusselen mot vinter-OL i Sotsji i februar. Volgograd ligger 700 kilometer nord for OL-byen.

— Vi forholder oss til det norske og russiske myndigheter og arrangøren sier, og de sier at det vil være trygt under OL, sier toppidrettssjefen til avisen.

PST blir med

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal også være med når den norske OL-troppen drar til Sotsji i februar.

– Vi er bindeleddet mellom myndighetene i vertslandet og de norske utøverne. Vi er med til Sotsji med én representant, utover dette ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier seniorrådgiver Siv Alsén i PST tilNRK.

Ifølge NRK er det regelmessig kontakt mellom PST og Olympiatoppen ved toppidrettssjef Tore Øvrebø slik at han kan holdes oppdatert på sikkerhetssituasjonen i og rundt Sotsji. Den siste kontakten mellom PST og Øvrebø skal ha vært via telefon i november. Da ble han orientert om at PST mener det vil være trygt i Sotsji under OL.

– Det er viktig for oss at PST er med oss. Det er snakk om å ivareta interessene til norske borgere. Vi må ha relevant informasjon for å ta gode beslutninger knyttet til sikkerhet, sier Øvrebø.

Han ønsker ikke å gå i detalj om kontakten med PST eller om hvordan PST jobber.

Aldri tema å droppe OL

Øvrebø opplyser at de norske utøverne ble orientert om sikkerhet på en samling i Sandefjord i mai i år. Han legger til at det aldri har vært tema å droppe å reise til Sotsji.

Landslagssjef Vidar Løfshus beskriver det kommende OL-oppholdet som å bo i en festning.

– Olympiatoppen har løpende kontakt med PST. Det er nok mange snikskyttere oppi lia som følger med på det som rører seg i Sotsji. Jeg føler det er en festning vi skal til, sier Løfshus.

Søndag drepte en kvinne seg selv og minst 14 andre mennesker i et terrorangrep i Volgograd, 70 mil fra Sotsji.