Politiet fikk melding om brann i en lastebil fylt med flytende sprengstoff klokken 13.15. To timer senere meldte NRK at lastebilen hadde eksplodert.

— Det har vært en eksplosjon i området. Høyst sannsynlig er det lastebilen med eksplosivene som har gått i luften, opplyser kommunikasjonsrådgiver Mette Horsberg i Helgeland politidistrikt. Sikkerhetssonen på 1000 meter rundt stedet opprettholdes inntil videre.

— Vi vet ikke om eksplosjonsfaren er over, sier Horsberg.

Bilen sto i et steinbrudd mellom Drevja og Ømmervatnet på fylkesvei 254 i Nordland.

— Det er snakk om 15 tonn sprengstoff, som er i lasterommet på bilen. Vi vet ikke hva slags sprengstoff det er, utover at det er flytende, opplyste operasjonsleder Egil Pettersen i politiet til NTB før eksplosjonen.

Veien ble sperret, og de ansatte på anleggsområdet evakuert som følge av brannen. Totalt ble 30 til 40 personer evakuert, fortalte Pettersen.

— Det tok fyr i motorrommet på bilen. Anleggsarbeiderne prøvde å slukke brannen, men lyktes ikke med det. Det ble da fattet en beslutning om å evakuere området og la brannen fortsette, forklarte prosjektleder Steinar Livik i Statens vegvesen før lastebilen eksploderte.