Statoil-ansatte i Algerie igjen

Statoil bekrefter at selskapet igjen har ansatte på plass i Algerie på permanent basis. Foreløpig gjelder dette bare basen i Hassi Messaoud, ikke anleggene i In Aménas og In Salah.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Selskapet trakk alle sine ansatte ut av Algerie etter terrorangrepet mot In Aménas i januar. 40 ansatte ved anlegget ble drept, blant dem fem norske Statoil-ansatte.

— Siden sensommeren har vi gradvis begynt å vende tilbake til operasjonsbasen i Hassi Messaoud, først i kortere perioder, men for noen uker siden var de første 40 tilbake på permanent basis, sier pressekontakt Knut Rostad i Statoil til NTB.

algerie0909_468.jpg Foto: STATOIL

Det tallet inkluderer noen norske borgere, men også lokalt ansatte og andre nasjonaliteter.

Sikkerhet først

— Det er snakk om en stegvis tilnærming, og vi vil være helt trygge på at sikkerheten er på plass før våre ansatte returnerer, sier Rostad.

Oljeselskapet holder på med å implementere en rekke sikkerhetstiltak, blant annet på bakgrunn av en granskingsrapport. Statoil har hele tiden gjort det klart at det ikke er aktuelt å vende tilbake før sikkerheten er tilfredsstillende.

— Vi vet ikke når det kan skje. In Aménas er det anlegget hvor implementeringen av sikkerhetstiltak har kommet kortest, og det er ikke aktuelt med retur dit på en stund ennå. I In Salah er tiltakene kommet noe lenger, men heller ikke der kan vi si når det er mulig å returnere, forklarer Rostad.

Administrasjon

Hassi Messaoud, hvor det nå er Statoil-ansatte, er en by som ligger flere hundre kilometer fra de to produksjonsanleggene.

— Der vi har folk nå, er det på mange måter snakk om et administrasjonsbygg som vi deler med våre partnere Sonatrach og BP, forteller Rostad.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Venner om den drapssiktede 20-åringen: Skal ha endret seg den siste tiden

  2. Tar demonstrasjonene til Bergen

  3. Lege mener korona-glasset på Stortinget ikke hindrer smitte

  4. Politiet: – Det haglet inn med meldinger

  5. – Norge har nettopp åpnet en ny næring. Anslått verdi: 1000 milliarder.

  6. Noen år tidligere ville babyen ha blitt lagt i en skoeske