Det ble en uventet frisk debatt om likestilling og kvinners muligheter. Opptil flere kvinnelige delegater mente at partiet ikke lenger trengte en sideorganisasjon for å ta opp spesielle kvinnerelaterte spørsmål.

Rødvin og ost

— Vi vil ha høyrekvinnene tilbake i Høyre. Vi vil ikke at de skal gjemmes bort i en sideorganisasjon. Det er gammeldags, sa Heidi Nordby Lunde fra Vestfold.

Hun ville egentlig sende saken ut i partiorganisasjonen til full behandling på grasroten, til tross for at Høyres sentralstyre enstemmig hadde avvist forslaget fra Tønsberg.

Delegat Siri Holm Lønseth fulgte opp om med å si at Høyres kvinner ikke trenger noe eget nettverk og at det lett blir mye rødvin og ost på møtene. Dette utløste sterk mumling i salen, på grensen til buing.

- Må bestå

Veteranen Trude Drevland sa at det nå måtte bli slutt på «denne tøysete diskusjonen».

— Kvinneforumet må bestå inntil alle i hodene sine verdsetter kvinner som likestilte. For øvrig er det veldig tidlig på morgenen for en slik debatt, sa hun, øyensynlig med henvisning til landsmøtefesten kvelden før.

Lederen av Høyres kvinneforum, Julie M. Brodtkorb, understreket at det er frivillig å delta i forumet, men at det virker som et samlingssted for kvinner over hele landet.

Voteringen viste et overveldende flertall for sentralstyrets avvisning av forslaget fra Tønsberg. Dermed fortsetter Høyres kvinneforum sin virksomhet med Brodtkorb som gjenvalgt leder.

Ledelsen gjenvalgt

Forøvrig ble partiets ledelse gjenvalgt. Valgkomiteen, under ledelse av stortingsrepresentant Svein Flåtten, innrømmet at det ikke hadde vært noen spesielt komplisert oppgave å enes om anbefalingene. Det var ingen motkandidater på noen posisjon.

Deretter ble de klappet på plass av delegatene etter tur: partileder Erna Solberg, første nestleder Jan Tore Sanner, andre nestleder Bent Høie, leder av Høyres kvinneforum Julie M. Brodtkorb samt arbeidsutvalg og sentralstyre.