Dette skjer for å rydde plass i Ap-toppen til stortingsrepresentant Jette Christensen. Hun var lenge kandidat til nestledervervet. Men da dette går til Hadia Tajik, måtte Christensen få en annen posisjon.

Det blir som medlem av sentralstyret fra Hordaland. Problemet var at Hordaland alt har en kvinne på den plassen, Marte Mjøs Persen.

Flyttet seg

For å løse den konflikten måtte noen snakke sammen. Med i den samtalen var altså partiets ordførerkandidat for Bergen.

— Dette skjer i full forståelse med Marte, og jeg setter stor pris på at hun velger å vike sete, sa Kolberg da han presenterte løsningen på Youngstorget mandag ettermiddag.

Hordaland beholder altså to plasser i partiets mektigste organ, men av hensyn til balansen mellom kjønnene, blir Harald Schjelderup foreslått.

De endelige valgene skal skje på Aps landsmøte 16 til 19 april, i Oslo.

Positiv

Harald Schjelderup (Ap) fokuserer på det positive i at Bergen og Vestlandet nå får flere representanter.

— Det betyr større gjennomslag i saker som er viktige for oss. Jette og jeg skal bli et radarpar for Bergen og Vestlandet!

Schjelderup sier han personlig hadde håpet på Jette Christensen som nestleder, men påpeker at Tajik også er kjempedyktig.

— Jeg synes også at Marte har gjort en strålende jobb for Hordaland i sentralstyret. Jeg er uansett innstilt på å gjøre en god jobb for Bergen og Vestlandet sammen med Jette.