Nå innføres hepatitt B-vaksinen i barnevaksinasjonsprogrammet

Vaksinen blir innført for alle barn født fra og med 1. november 2016. Siden første dose gis ved 3-måneders alder, vil oppstart med den nye vaksinen bli i begynnelsen av februar 2017.

NY PÅ PROGRAMMET: De fleste land i verden har inkludert hepatitt B-vaksine i sine barnevaksinasjonsprogram. Fra 1. november får alle nyfødte norske barn tilbud om vaksinen. Hittil har kun barn i spesielle risikogrupper for hepatitt B-smitte fått tilbud.
  • Babyverden.no
  • Redaksjonen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Det er en gledelig nyhet at alle barn i Norge nå vil få tilbud om hepatitt B-vaksine i barnevaksinasjonsprogrammet, sier fagdirektør Hanne Nøkleby ved Folkehelseinstituttet

I juni i år kunngjorde Helse- og omsorgsdepartementet at alle norske barn skal få tilbud om hepatitt B-vaksine. Nå har vedtaket trådd i kraft melder Folkehelseinstituttet (FHI) i en pressemelding.

Barn født fra og med 1. november 2016 vil få tilbud om kombinasjonsvaksinen Hexyon fra 3-måneders alder.

Ingen ekstra stikk

Spedbarn har til nå fått tilbud om kombinasjonsvaksine som beskytter mot fem sykdommer: difteri, stivkrampe, kikhoste, polio og haemophilus influenzae type B.

Vaksinen gis ved tre-, fem— og 12-måneders alder. Den nye vaksinen mot hepatitt B vil inngå i en kombinasjonsvaksine sammen med disse, og vil ikke medføre flere stikk eller helsestasjonsbesøk for barnet.

Ekspertgruppe

Innføringen av vaksine mot hepatitt B i barnevaksinasjonsprogrammet bygger på råd fra en ekspertgruppe nedsatt av Folkehelseinstituttet. Hittil har kun barn i spesielle risikogrupper for hepatitt B-smitte fått tilbud om denne vaksinen.

Vaksinen med hepatitt B blir introdusert litt tidligere enn opprinnelig planlagt. Grunnen til det er at det er global mangel på vaksinen mot de fem ulike sykdommene som nå er i bruk.

Les også

Barnevaksine hjelper hele befolkningen

Les også

Influensarådene som virker

Artikkelen er skrevet av Babyverden. Babyverden eies og drives av forlaget Sandviks AS som holder til i Stavanger.

Vi har en egen Facebook-gruppeog Twitter-profilfor Familie og oppvekst.

Publisert