— Det var godt å være sammen da vi fikk vite hva som hadde skjedd. Vi var ikke informert på forhånd om hva politiet skulle si på pressekonferansen, sier Gjermund Eide i aksjonsgruppen.

Tirsdag ettermiddag var mange av dem som har stilt opp i søket etter Sigrid, samlet på Østensjø skole.

— De har sittet sammen en times tid og snakket om det de har vært gjennom og takket hverandre for innsatsen. Vi lette hele tiden med et ønske om å finne Sigrid i live, så det at hun nå er funnet død, er et hardt slag, forteller Eide.

Tårer og klemmer

Tirsdag ettermiddag bekreftet politiet at det var den savnede jenten som ble funnet drept i et skogholt på Kolbotn mandag kveld.

Eide sier at de som var samlet, selv er foreldre, og at ingen av dem kan forestille seg hva 16-åringens familie nå går gjennom. De som var møtt fram, tok dødsbudskapet svært tungt.

— Selv om vi er en robust gjeng, kom det mange tårer, og det var mange som hadde behov for en klem.

Tirsdag ettermiddag var familien til drepte Sigrid Schjetne (16) samlet for å ta vare på hverandre etter at de fikk dødsbudskapet. Onsdag vil de takke alle som har stilt opp i søket etter datteren.

Vil ta bydelen tilbake

Onsdag klokken 18 vil familien samles der letingen har startet, ved trappen på Østensjø skole.

Dit kommer også vennene som har bidratt til å organisere letearbeidet etter at Sigrid forsvant, og alle som har vært med eller ønsker å markere en slags avslutning, er velkomne, sier familiens talsmann Geir Strand til NTB.

Tirsdag var familien i et møte hvor de blant annet så politiets pressebrifing fra Politihuset på Grønland.

— De har snakket sammen, klemt hverandre og snakket om hvordan det har vært og om hvordan de skal avslutte dette, sier Strand.

Strand sier familien ønsker at bydelen nå skal komme tilbake i normalt gjenge.

— Nå må vi passe på og beskytte familien, legger Strand til.