Politiet frykter at det kan være snakk om et nytt bortføringsforsøk. Det er meldt om en serie av slike hendelser i østlandsområdet de siste to ukene.

Jenta har forklart at en hvit varebil eller van fulgte etter henne da hun gikk langs fylkesvei 24 ved Bruvoll søndag ettermiddag. Bilen kjørte i retning Stange.

— Rev seg løs

— Hun ble forbikjørt av bilen, og de prøvde å sperre veien for henne. De tok tak i henne og forsøkte å dra henne inn i bilen, men hun klarte å rive av seg jakka og løp fra stedet, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Jenta bor i nærheten av stedet der hun skal ha blitt antastet, og løp rett hjem etterpå. Moren hennes ringte umiddelbart til politiet for å varsle om hva som hadde skjedd.

— Det var to personer i bilen, de snakket engelsk. En av mennene hadde skjegg og bart, den andre var glattbarbert. Begge var iført svarte gensere, opplyser Pedersen.

Ber om tips

Det er ikke kjent hva mennene sa til 15-åringen. Politiet opplyser at hun er fysisk uskadd, men oppskaket.

— Vi vil gjerne ha opplysninger fra publikum om denne bilen. Det er en hvit varebil. Vi vet ikke om den er norskregistrert eller ikke, sier Pedersen.

Kripos ble lørdag bedt om å bistå de lokale politidistriktene for å se på om det er sammenheng mellom borføringsforsøkene den siste tiden.

Etter to bortføringsforsøk av unge jenter på Romerike forrige uke, har politiet fått melding om ytterligere fire lignende episoder på Østlandet. Søndag kom altså nok en sak. (©NTB)