Minnestunden for 54-åringen, som er faren til artisten Stella Mwangi, ble holdt i Røde Kors-huset i Oslo. Den ble organisert av Den kenyanske foreningen i Norge.

— Det er mange som har behov for å fordøye det som har skjedd, sier foreningens leder Fredrick Makosir til Romerikes Blad.

Ifølge Makosir skulle minnestunden være en enkel samling for familie og venner.

— Det skal være en vanlig minnestund. Den kommer ikke til å være pompøs. Vi fant et lokale der venner og familie av Jeff skal få sitte sammen og tenke og snakke sammen om Jeff. Det er i hans ånd, sier han til Dagbladet.

Bisettelse fredag

Makosir forteller om en vanskelig tid for 54-åringens familie.

— De har mistet det kjæreste de har på en verst tenkelig måte. Det er en tragedie. Han var et godt farsbilde som har stått ved familiens side uansett hvor tøft han har hatt det. Han sørget for at barna ble godt integrert uten at de har glemt hvor de kommer fra, sier han.

Det er planlagt bisettelse i Ullensaker kirke førstkommende fredag. Deretter skal 54-åringen fraktes til Kenya for å gravlegges.

— Det er noe han selv ønsket. Begge foreldrene hans lever og bor fortsatt i Kenya, sier Makosir.

54-åringen døde momentant da han ble påkjørt av en varebil tirsdag. Ulykkessjåføren stakk av fra stedet, men meldte seg for politiet to dager senere.

Siktet løslatt

Den 39 år gamle sjåføren er siktet for uaktsomt drap. Politiet ville begjære ham varetektsfengslet for en uke, men Nedre Romerike tingrett avviste fredag begjæringen, og mannen ble lørdag løslatt.

— Den siktede erkjenner de faktiske forhold, men på det nåværende tidspunkt ikke straffskyld for uaktsomt bildrap, sa lensmann Morten Huse i Ullensaker lørdag.