En mannlig fører (42) er kritisk skadd etter at han kolliderte med en ekspressbuss ved Tysvær i Rogaland søndag. Sønnene til 42-åringen på 7 og 12 år var i bilen sammen med faren og ble også skadd i ulykken.

Den yngste guttens skader ble først omtalt som moderate, men situasjonen har endret seg, og han ligger alvorlig skadd på Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Helse Fonna opplyser at 12-åringen har fått moderate skader og at tilstanden hans er stabil.

— Bilføreren ble sittende fastklemt etter ulykken, sier operasjonsleder Oddvar Olsen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Bussjåføren, en mann i 50-årene, var alene i bussen da ulykken skjedde. I likhet med de tre i personbilen, ble han kjørt til Haugesund sjukehus.

Ifølge Olsen skal mannen bare ha fått et kutt i hånden, og sykehuset betegner skadene hans som lette.Ulykken skjedde på E134 ved Førresfjorden i Tysvær øst for Haugesund. Politiet tror personbilen har kommet over i feil kjørefelt før den har truffet fronten på bussen. Bussen havnet utenfor veien og veltet.

— Om det skyldes selve sammenstøtet eller om sjåføren har forsøkt å gjøre en unnamanøver, er for tidlig å si, sier Olsen.

  • Alle tilgjengelige ressurser fra nødetatene ble sendt til stedet, og det ble rekvirert både luftambulanse og redningshelikopter, men vi fikk raskt melding om at det ikke var passasjerer i bussen, forklarer operasjonslederen.