På forrige måling som Sentio laget for Nationen, var det Solberg som hadde favorittstempel. Men siden da har hennes oppslutning falt med 3,1 prosent. I samme periode har Stoltenbergs popularitet økt med 2,5 prosent, skriver Nationen.

Samme måling viser at 38 prosent av kvinnene vil ha Stoltenberg som statsminister, mens flertallet av mennene vil ha Solberg. Det er ikke uvanlig, mener valgforsker Markus Buck ved Universitetet i Tromsø.

— Det gjelder ikke bare kandidatene, men også hvordan folk stemmer på patrioter. Kvinner stemmer mest mot venstre, mens menn stemmer mest til høyre. Sånn har det vært lenge, sier Buck.

Stoltenberg tar resultatet på målingen som en tillitserklæring og mener den viser at Ap kan vinne valget.

— I den forstand at Arbeiderpartiet kan bli størst, så er det en helt klar mulighet. Noe helt annet er om koalisjonspartnerne gjør det så bra at de rødgrønne vinner valget. Det er lite sannsynlig. Det er ganske sannsynlig at Ap blir det største partiet. Men det blir nok Høyre som får størst økning i forhold til sist valg og dermed blir valgvinner, sier Buck.

På målingen er også Frp-leder Siv Jensen rangert som statsministerkandidat. 4,3 prosent av de spurte holder en knapp på henne. 0,9 prosent vil ha Knut Arild Hareide (KrF). 0,3 prosent mener Audun Lysbakken har det som trengs, mens 0,2 prosent mener landet styres best med Liv Signe Navarsete (Sp) ved roret.

22,6 prosent av de spurte har ingen mening om hvem de vil ha som statsminister.