Like etter klokken 12.30 opplyste Oslo-politiet at de hadde mottatt en rekke meldinger om «en mørk Volvo C30 som kjører villmann i Frognerparken».

Politiet opplyste at de var i området og ba folk om å tipse politiet dersom de observerte bilen. En time senere opplyste politiet på operasjonssentralens Twitter-konto at føreren av bilen var blitt pågrepet.

Politiet opplyser til NRK at bilføreren ifølge vitner skal ha forsøkt å dra en ung mann inn i bilen. Det er foreløpig uklart om det var kjennskap mellom bilføreren og den unge mannen, sier operasjonsleder André Kråkenes til VG.

Bilføreren ble pågrepet i Maridalen etter at politiet hadde rykket ut med flere enheter til området ved Teknisk museum. Et helikopter deltok også i søket. Politiet klarte først å pågripe mannen etter å ha sperret ham inne med flere politibiler.

— Han stoppet ikke frivillig. Vi måtte sperre ham ordentlig inne. Han ville heller ikke komme ut frivillig. Vi måtte dra ham ut av bilen, sier operasjonsleder Tor Jøkling.

Han forteller at bildene fra helikopteret ikke tyder på at mannen har hatt noen med seg i bilen. Det angivelige bortføringsforsøket blir nå etterforsket nærmere.