— Han er i relativt godt humør, og slik jeg tolker ham, er han i slikt humør stort sett hver dag vi møter ham. Han sier stort sett hver dag at det går bra, sa Breiviks forsvarer Geir Lippestad på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Han sa også at han og de andre forsvarerne ikke kommer til å prøve å gjøre noe for å endre måten Breivik oppfører seg på i vitneboksen.

— Han forklarer seg sånn som han gjør, og svarer på de spørsmålene sånn som han tenker. Vi er her for å få et inntrykk av ham, det er en viktig del av saken. Vi vil i liten grad forsøke å styre ham til å smile eller ikke smile, eller til å opptre på en annen måte enn det han gjør selv, sa Lippestad.

I likhet med aktorene avslo forsvarerne å gi noen form for vurdering av tiltaltes tilregnelighet. Breiviks forsvarere avviste også at Breivik er medisinert under rettssaken.

— MR-undersøkelse av Breivik er ikke foretatt og det ønsker han heller ikke at skal bli foretatt. Han er heller ikke medisinert, sa forsvarer Vibeke Hein Bæra.

Lippestad understreket at hans klient mener han uttalte seg pompøst og med en pyntet virkelighetsoppfatning da han tidligere forklarte seg for politiet.

I RETTEN: Forsvarer Geir Lippestad, her sammen med sin klient Anders Behring Breivik.
Scanpix