— Vi har allerede gjort grep for å unngå lignende hendelser, sa stabssjef Johan Fredriksen på en pressekonferanse i forbindelse med at en mexicansk asylsøker kom seg helt opp på podiet under fredsprisutdelingen i Oslo rådhus fredag.

Fredriksen understreket at det ikke hadde skjedd et alvorlig sikkerhetsbrudd, i og med at demonstranten ikke fikk med seg våpen eller andre farlige gjenstander inn i rådhuset. Men han fastslo at det hadde skjedd brudd i forbindelse med billett— og adgangskontroll. Mexicaneren hadde ikke billett til seremonien, men kom seg likevel helt inn i rådhushallen.

— Sikkerhetsregimet er betydelig og skal sikre mot slike hendelser. Dette er en glipp vi gjerne skulle vært foruten. Jeg håper vi ikke treffes igjen under slike omstendigheter som dette videre i arrangementet, sa Fredriksen.

Demonstranten var onsdag ettermiddag ikke formelt avhørt, men han har forklart for politiet at han er student som er opptatt av de politiske forholdene i Mexico. Men Fredriksen ville ikke spekulere i om demonstrasjonen onsdag har sammenheng med studentdrapene i Mexico.