• Vi satt der i over en time før det skjedde noe, sier fortvilt mor.

Karusellen Luftskipet i Kongeparken utenfor Stavanger stoppet på grunn av en elektrisk feil mandag ettermiddag.

15 personer satt fast høyt over bakken. Luftskipet er Norges høyeste karusell og tar passasjerene 32 meter opp i luften.

Brannvesenet rykket ut

Karusellen stoppet klokka 15.05, melder NTB. Parkens teknikere forsøkte å rette feilen, men måtte tilkalle brannvesenet, som begynte arbeidet med å få passasjerene trygt ned på bakken.

Klokka 17.30 var det fire igjen i karusellen.

En vettskremt gutt og faren blir fraktet ned til bakken.
Elisabeth De Lange Gjesdal

— Brannvesenet er nå i ferd med å evakuere de siste. Ingen er skadd. De har sittet i ro, godt sikret, opplyser leder Håkon Lund i Kongeparken til NTB.

Første gang

Luftskipet ble åpnet i 2003. Det er ifølge parken første gang den har stoppet.

— Vi fant ikke ut av det, og da er det standard å kontaktebrannvesenet. Dette skal ikke skje, men når det først skjer har vi rutine for å håndtere det, sier Lund til BT.

Men de berørte kommer med sterk kritikk:

— Vi satt der i over en time før det skjedde noe. Det er drøyt, sier fortvilet mor. Hun ønsker å være anonym.

— Karusellen startet og stoppet flere ganger, men den gikk bare rundt og rundt, verken opp eller ned. De ansatte forsøkte å rope til oss fra bakken, men det var en del vind, og vi hørte ikke hva de sa, sier Jan Roald Eik til Aftenbladet.no.

Eik var i karusellen sammen med sin søster, og hennes to barn på fem og ni år da den stoppet. Han sier den informasjonen de fikk, kom fra familie på bakken som ringte opp og fortalte hva det var som skjedde.