— En person er svært alvorlig skadd. Vi mener det dreier seg om knivstikking, men det kan også ha vært brukt et annet redskap, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Østfold politidistrikt til NTB.

Politiets innsatsleder Remi Kopperud opplyser til Sarpsborg Arbeiderblad at det ble brukt både kniv og øks under voldshendelsen.

— Vi kan verken bekrefte eller avkrefte at det er blitt brukt øks, sier Sandberg til NTB.

Pågrepet

Knivstikkingen skjedde i en privatbolig i Henry Fyhns vei på Vesteng rett utenfor Sarpsborg sentrum. Det var den pågrepne som bodde i leiligheten.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 23.49. Like etter klokka halv ett hadde politiet pågrepet en antatt gjerningsmann.

— Den pågrepne er en polsk mann i 50-årene, sier Sandberg.

Mannen ble kjørt til Sarpsborg politistasjon og ble satt i varetekt.

— Han vil få oppnevnt advokat i løpet av morgenen og vil nok avhøres i løpet av dagen, sier Sandberg søndags morgen.

Mye blod

Ifølge NRK er offeret en polsk mann i 40-årene som er blitt påført massive hodeskader. Mannen ble raskt tatt hånd om av ambulansepersonell og er fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus.

— Foreløpig har vi fått beskjed om at han er hardt skadd. Det var veldig mye blod på stedet, sier operasjonslederen.

Politiet kjenner ikke til motivet eller foranledningen til volden. Det var en tredje person, også det en polakk, som meldte fra om hendelsen.

— Så vidt vi vet var det ikke flere enn disse tre til stede. Det tok imidlertid litt tid før vi fikk klarhet i omstendighetene på grunn av kommunikasjonsproblemer, sier Sandberg.

Avhør

Politiet har opprettet vakthold ved boligen, og Sandberg opplyser at etterforskningen vil pågå utover natten.

— Videre skal politiet avhøre den antatte gjerningsmannen, og åstedet skal gjennom omfattende kriminaltekniske undersøkelser de neste timene og utover søndag. I tillegg skal flere vitner avhøres, opplyser Sandberg.

Ifølge politiet huser boligen flere personer fra Øst-Europa, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.