Ap kan stanse FM-stengingen

Arbeiderpartiet kan komme til å gå inn for forslaget fra Frp om å stoppe stengingen av FM-nettet. I så fall kan flertallet i Stortinget for DAB-overgangen ryke.

FM-nettet skal etter planen slukkes i 2017. Digitale signaler skal gi bedre lydkvalitet og rom for flere radiostasjoner. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
  • Ntb
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Ifølge Klassekampen vurderer Arbeiderpartiet å følge Frp når forslaget om å stoppe hele stengingen av FM-nettet skal behandles tirsdag.

– Som et ansvarlig opposisjonsparti er vi svært usikre på hvordan vi skal forholde oss til dette. Kulturministeren må komme på banen og redegjøre for hva som egentlig er regjeringens politikk, sier Arild Grande, mediepolitisk talsperson i Ap.

Senterpartiet foreslo tidligere i høst å utsette den planlagte slukkingen av FM-nettet for radio inntil DAB-dekningen blir bedre, men Frp mener dette forslaget ikke går langt nok.

Har du tips om denne saken?

Mediepolitisk talsmann Ib Thomsen i Frp vil fremme forslag om å stoppe hele stengingen av FM-nettet, og Sp-representant Janne Sjelmo Nordås bekrefter at de kommer til å stemme for Frps forslag.

Les også

Fornøyd med DAB i bil? Mysteriet med de forsvunne DAB-signalene

Grande viser til at Ap gjentatte ganger har satt spørsmålstegn ved om beredskapen blir styrket gjennom omleggingen til DAB, slik Stortinget har forutsatt.

Han vurderer å be kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) komme til spørretimen på Stortinget for å redegjøre om saken.

Etter planen skal slukkingen av FM-nettet starte fra 11. januar 2017.

Publisert
  1. DAB
  2. Radio

Les mer om dette temaet

  1. 1000 DAB-klager på to uker

  2. NAF er bekymret for bilistenes DAB-dekning

BT anbefaler

Lege reagerer etter døds­ulykke: – Kommer du i 80 og får en jern­bjelke på deg, har du ikke sjanse

Etter MC-ulykken i Voss stiller overlege Helge Asbjørnsen spørsmål ved bommen på stedet.

LES SAKEN