Google vil «sprøyte» smarte linser rett inn i øyet

Søkegiganten med ny og oppsiktsvekkende patent.

PATENT: Googles patent innebærer at en enhet sprøytes inn i øyet i en form for væske som fester seg til kapselen som omslutter øyelinsen og stivner. ILLUSTRASJONSFOTO NTB/scanpix
  • Tek.no
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Både i 2014og 2015har vi meldt at Google jobber med såkalte «smarte» linser som kan brukes til blant annet innlogging og til å gi deg supersyn, men nå har selskapet et enda mer bemerkelsesverdig og øye-relatert konsept på gang.

Som Forbesskriver, harGoogle nemlig tatt patent på et stykke maskinvare som skal kunne injiseres inn i selve øyeeplenefor å blant annet korrigere dårlig syn.

Inneholder flere komponenter

Patenttekstenbeskriver en enhet som inneholderen rekke komponenter som lagringsenhet, sensorer, radiosender, batteri og en linse. Enheten sprøytes inn i øyet i en form for væskesomfester seg til kapselen som omslutter øyelinsen og stivner.

Illustrasjonsbilde hentet fra patentdokumentet. Foto: USPTO

Som alltid er patentteksten ganske generell og noe vag.Konseptet ser imidlertid ut til å være ment som en erstatning for den naturlige linsen i øyet og skal tilsynelatende ha noen av de samme egenskapene.Linsen i øyet har den funksjonen at den bryter lyset og hjelper øyet å fokusere.Andre deler av patentteksten ser ut til å omtale oppfinnelsen som en enhet som skal forbedre funksjonen til øyelinsen.

Kommuniserer med ekstern enhet

Enheten drives av energi som hentes inn via en «antenne», og skal tilsynelatende kommunisere med en ekstern enhet som tar seg av prosessering av informasjonen som overføres fra enheten i øyet.

Det er selvsagt høyst uvisst om eller når Google planlegger å kommersialisere det nye konseptet, og som kjent er det ofte langt fra patent til ferdig produkt. Flere detaljer om oppfinnelsen kan du uansett finne i selve patentdokumentet.

Mediehuset Tek.no er eid av TU Media.

Apple tok også en ny patent nylig:Den kan fikse de pinlige autocorrect-feilene vi alle sliter med

Les også:

Publisert