Verdensbank-protestene er i gang

Opptakten til mandagens store demonstrasjon mot Verdensbanken er i gang. Lørdag demonstrerte både Blitzere og aksjonen Slett u-landsgjelda i Oslo sentrum. Alt gikk rolig for seg.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 20 år gammel

Flagg med dødninghoder til tross, det hele gikk fredelig for seg da et par hundre demonstranter i regi av Blitz protesterte mot kontroll— og overvåkingssamfunnet. Aksjonen var også en protest mot det de kaller politiets "krigsforberedelser" til Verdensbankkonferansen i Oslo.

— Myndighetene gjør alt de kan for å hindre oss i å demonstrere. Dette er knebling av politisk motstand. Politisk aktivisme kriminaliseres, sa en av talerne foran Stortinget.

Hun viste til at politiet ville stenge grensene, at kollektivtrafikken ble stanset og at demonstranter likevel ikke fikk lov til å bo på Hersleb skole i forbindelse med Verdensbankens konferanse i Oslo.

Slagord som: "Nei til Schengen, vold og makt ý vi vil ikke gå i takt!", og "Motstand mot stat og kapital ý kampen for befrielse er internasjonal!"haglet da demonstrantene gikk fra Stortinget til Justisdepartementet, Politidirektoratet og UDI, før det hele igjen endte opp på Stortinget.

Utenfor de ulike myndighetsorganene ble det holdt en rekke appeller som tok for seg et vidt spekter av saker. En taler ville blant annet legge ned Stortinget. En snakket kurdernes sak og en tok for seg terrorlovene som nylig ble vedtatt av Odelstinget.

(NTB)

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Demonstranter arrestert i Oslo

  2. Ikke bare store ord

  3. Ni demonstranter pågrepet

  4. - Forspilte sjanse

Det gikk fredelig for seg under lørdagens Blitz-demonstrasjon i Oslo sentrum. Politiet var nesten ikke synlige under arrangementet.
BT anbefaler

– Den første dama eg fekk kontakt med, skal eg på date med

Folk i vest: Møt Ståle Andre Vedvik (54).