Anker trusseldommen mot Ubaydullah Hussain

Ubaydullah Hussain (28) må belage seg på en ny runde i retten etter at påtalemyndigheten har anket dommen i trusselsaken mot ham.

Publisert Publisert

FRIKJENT: Ubaydullah Hussein frikjent for terrorvirksomhet. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Den tidligere lederen for Profetens Ummah ble i Oslo tingrett dømt til 120 dagers fengsel for trusler mot to navngitte journalister, trusler mot en sakkyndig i retten og hatefulle ytringer mot jøder. Han ble derimot frikjent for tilleggstiltalen om hatytring mot forfatteren Amal Aden på Facebook. Av straffen ble 60 dager gjort betinget med en prøvetid på to år.

— Burde vært strengere

Hussain bestemte seg tidligere denne uken for ikke å anke dommen, men fredag ble det kjent at statsadvokaten bringer saken inn for lagmannsretten.

— Vi har bestemt oss for å anke over straffeutmålingen og posten der han ble frikjent. Vi mener at straffen som er utmålt, er for mild og skulle vært en del høyere. Det er vanskelig å gå i detalj, men etter en totalvurdering mener vi at straffen burde vært strengere, sier statsadvokat Carl Fredrik Fari til NRK.

Angående posten der Hussain ble frikjent, mener Fari at tingretten tok feil når det gjaldt bevisbedømmelsen og lovanvendelsen.

Vil fortsette

I tingretten la påtalemyndigheten ned påstand om ti måneders fengsel for Hussain, fem av dem betinget.

28-åringen har sittet 53 dager i varetekt, og straffen han ble dømt til, ble derfor ansett som sonet.

— Jeg kommer til å fortsette mine politiske og religiøse aktiviteter, men selvfølgelig vil jeg tenke over hvordan jeg formulerer meg i fremtiden, sa Hussain til VG etter at dommen falt 7. februar.

Vurderer motanke

— Vi kan ikke nekte statsadvokaten å holde denne saken gående med de belastningene det medfører for de fornærmede, sier Hussains forsvarer, advokat John Christian Elden til NTB.

Han sier det kan bli aktuelt for Hussain å anke saken likevel, nå som statsadvokaten har gjort det.

— Vi får vurdere motanke, selv om vi la til grunn at saken burde avsluttes, sier Elden. (©NTB)

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Kampen mot ekstremisme