Kronprinsfamilien hilste på barnetoget i Asker

En bunadskledd kronprinsfamilie hilste på Askers skolebarn fra trappen på Skaugum. Paraplyer måtte til for å holde regnet unna på grunnlovsdagen.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby vinket til barnetoget og sang med på «Ja, vi elsker».

Familien hadde med hundene Milly Kakao og Muffin Kråkebolle av rasen labradoodle, som begge var pyntet med sløyfer i rødt, hvitt og blått.

Sørlandske bunader

I år hadde Marius på bunad fra Vest-Agder, kronprinsessens hjemfylke, i likhet med Sverre Magnus og Mette-Marit, mens Ingrid Alexandra og Haakon hadde begge Asker-bunad.

Bursdagsbarna Amund og Lotte overleverte blomster til kronprinsfamilien som takk fra alle skolebarna i Asker.

SKAUGUM: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby hilser på barnetoget utenfor Skaugum 17. mai sammen med hundene Milly Kakao og Muffin Kråkebolle. Foto: SCANPIX

Etter barnetoget i Asker reiser kronprinsfamilien til Oslo der de sammen med kong Harald og dronning Sonja tradisjonen tro skal ta imot barnetoget fra slottsbalkongen.

Tradisjon

17. mai-tradisjonen på Skaugum har eksistert siden 1946, da kronprins Olav ble spurt av Asker kommune om kronprinsfamilien kunne tenke seg å ta imot barnetoget på Skaugum.

— Ja, gjerne, men da må det skje tidlig, før vi må reise inn til Slottet for å hilse barnetoget der, var svaret.

Siden har det vært en tradisjon. Bare i forbindelse med ombyggingen av kronprinsboligen tidlig på 2000-tallet måtte barnetoget velge en annen rute.

Publisert