Monika-siktet tidligere dømt for vold ved kvelning

Den 33-årige litaueren som er siktet for å ha drept åtte år gamle Monika Sviglinskaja, ble i 2004 dømt for vold i hjemlandet. Et av ofrene forklarte at 33-åringen tok kvelertak på ham med et belte.

Publisert Publisert

DNA-BEVIS: DNA-treff står sentralt i politiets beviser mot 32-åringen fra Litauen som er siktet for å ha drept Monika Sviglinskaja (8).

  • NTB
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Ifølge VGs opplysninger er dette interessant for politiet i Norge, fordi det viser et modus som er relevant for politiets etterforskning av den drapssiktede litaueren.

Ifølge avisen er opplysningene og bakgrunnen også interessant for rettspsykiaterne og psykologene som har hatt samtaler med 33-åringen.

Monika Sviglinskaja ble funnet død av sin mor i leiligheten deres i Sund på Sotra 14. november 2011. Moren fant åtteåringen hengende i en dørklinke med et belte hardt knytt rundt halsen. Dødsfallet ble henlagt ni måneder senere, men saken gjenopptatt i mai 2014. I fjor høst ble 33-åringen, som var morens tidligere samboer, siktet for forsettlig drap.

Les også

- Politiet vil ikke gi Monikas mor erstatning Politiet sier seg ferdige med åstedet i Monika-saken

VG får opplyst at mannen har til sammen ti ulike dommer på seg for ran, overfall og vold. Mannen ble dømt til fem års fengsel i dommen fra 2004 der han beskrives å ha strammet et belte rundt halsen på et offer.

Ifølge avisen sendte litauisk politi nylig avhørene fra denne saken til etterforskerne i Monika-saken. Dokumentene er nå en del av etterforskningen.

Litauerens forsvarer, Aasmund Sandland, ønsker ikke å kommentere detaljene fra voldsdommen fra 2004.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. - Hadde jeg ikke gjort noe, ville jeg aldri fått fred med meg selv

  2. Monikas mor krever erstatning

  3. - Monika-saken har vist at noe er forferdelig galt

BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN