Listhaug overøst av blomster etter Facebook-aksjon

Flere hundre har sendt blomster til Sylvi Listhaugs kontor fredag. En Facebook-aksjon er satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren.

Publisert Publisert

BLOMSTERHAV: En Facebook-aksjon er satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

En rekke av Sylvi Listhaugs støttespillere har sendt henne blomster, samtidig som det stormer rundt henne, skriver Aftenposten.

Det har ført til at Justisdepartementet fredag ettermiddag er i ferd med å fylles av blomster. Listhaug sier til NTB at hun er helt overveldet av flere hundre blomsterbuketter.

– Flere hundre blomsterbuketter med nydelige kort er kommet i dag. Jeg vil takke hver og en som har sendt meg blomster. Det betyr utrolig mye for meg, og jeg er rørt av all denne støtten. Jeg vil også takke for all støtten jeg har fått på e-post, SMS, telefoner, brev, Facebook. Jeg er så glad for den støtten dere gir meg, sier hun.

STØTTE: Justisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

– Jeg har fått blomster fra folk i hele landet, og medlemmer i andre partier, som KrF. Jeg har lest en del av kortene, og de sier så mye fint og ber meg stå på, sier Listhaug.

Forslaget om å sende blomster til ministeren er blant annet lagt ut på Facebook-siden Vi som støtter Sylvi Listhaug.

Tirsdag skal Stortinget behandle Rødts mistillitsforslag som kort og kontant lyder: «Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug har ikke Stortingets tillit.»

Bakgrunnen er en Facebook-post der Listhaug hevder at Arbeiderpartiet setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet. Arbeiderpartiet, SV, MDG og Senterpartiet vil støtte forslaget. Dermed er det Kristelig Folkeparti som avgjør om det får flertall.

Fremskrittspartiets stortingsgruppe er bedt om å være i beredskap fra klokken 15 mandag ettermiddag. Også partiets statsråder vil kunne bli innkalt til møte.

Publisert