— Han tar det tungt, men er villig til å samarbeide med politiet. Han har hatt en god natts søvn etter mange dager med vanskelige opplevelser. Vi startet på avhøret tirsdag kveld og holdt på ganske lenge. I dag har han avsluttet dette første avhøret, sier mannens forsvarer, advokat Lorentz Stavrum, til NTB onsdag kveld.

Mannen som ble pågrepet tirsdag, betegnes av politiet som en god bekjent av den etterlyste Kim Andreas Kristiansen. 23-åringen er siktet for å ha drept sin stefar Bjarte Hansen (58) i Øyer i Oppland i forrige uke.

Fengslingsmøte torsdag

Kameraten er siktet for falsk forklaring.

— Han har samtykket til varetekt og kommer derfor til å bli varetektsfengslet i en såkalt kontorforretning torsdag, sa politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer til den fremmøte pressen onsdag ettermiddag.

Stavrum ventet onsdag kveld på å få oversendt påtalemyndighetens fengslingsbegjæring.

— Jeg forholder meg til at han så langt er siktet for uriktig forklaring. Så får andre spørsmål være noe politiet vurderer når de får tingene mer på det rene, sier han.

Egen forklaring

Advokaten sier at politiet ikke på langt nær er ferdig med avhørene.

— De kommer til å fortsette torsdag og kanskje videre også. Han sitter i Lillehammer, men hvor han skal være fremover blir avgjort torsdag.

Stavrum sier at politiet egentlig ikke har spurt hans klient om så mye.

— Det er mest hans egen forklaring som er blitt protokollert så langt. Det er en meget god tone under avhørene. Han forklarer seg veldig greit og ryddig og samarbeider på alle måter utmerket med politiet - slik jeg opplever det, sier Stavrum.