Hendelsen skjedde ved 6-tiden ved et garasjeanlegg der mannen bodde på Kurland. 43-åringen har forklart til politiet at han kjente at han ble truffet i nedre del av ryggen. Han snudde seg og så en mann med finlandshette bak et gjerde noen meter unna.

Ifølge Dagbladet skal mannen tidligere ha vært medlem av Hells Angels og hatt en såkalt bad standing etter å ha brutt ut og dannet en egen klubb. Han skal nå være sentral i klubben Gladiators, som består av tidligere HA— og Outlaws-medlemmer.

— Vi kan bekrefte at han har MC-tilhørighet, men vi kjenner ikke til noen konflikter forut for hendelsen. Det er ikke noe MC-miljø å snakke om i kommunen, sier Lørenskog-lensmann Elisabeth Bråten Engen til NTB.

Ingen detaljert beskrivelse

Hun sier politiet har avhørt en rekke personer i saken fredag, men ingen knyttet til noen MC-klubb. Politiet har lite å gå etter, da verken skuddofferet eller noen vitner har fått noe detaljert bilde av gjerningsmannen eller hvordan han kom seg fra stedet.

43-åringen ble truffet av én kule fra det politiet tror er et håndvåpen. Han fikk ringt sin kone, som hentet ham inn i boligen sin, der de ventet på ambulanse og politi. Kula traff nær ryggraden, men mannen var fredag ettermiddag ved bevissthet og kunne avhøres av politiet.

Engen vil ikke si hva mannen har forklart om hvem som kunne tenkes å stå bak skyteepisoden. Mannen jobber som lastebilsjåfør og var på vei ut til lastebilen sin da han ble skutt.

— Han er ingen kriminell, det er derfor han gikk ut av Hells Angels. Han går på jobb om morgenen og jobber til seint på kveld, sier et familiemedlem til avisa.

- Tar avstand fra kriminalitet

Flere medier i ulike østlandskommuner har omtalt MC-klubben Gladiators og hvordan politiet følger med på utviklingen i miljøet. Flere av medlemmene skal ifølge RB være dømt for grov kriminalitet, blant annet for narkotika. Lensmann Elisabeth Bråten Engen bekrefter at så ikke er tilfelle for 43-åringen.

En talsmann for klubben uttalte til NRK tidligere i høst at klubben tar avstand fra kriminalitet og at medlemmene er familiefolk som ønsker å leve et stille og rolig liv.

Politiet håper kameraopptak fra bensinstasjoner og andre steder i nærheten kan føre dem nærmere en gjerningsmann.