Breiviks far vil aldri mer ha kontakt med sønnen

Faren til Anders Behring Breivik sier han aldri mer vil ha kontakt med sønnen. I stedet for å ta livet av så mange mennesker, burde han ha tatt sitt eget liv, mener han.

INTERVJUET PÅ TV: Faren til Anders Behring Breivik utenfor huset i Frankrike.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

— I de verste stunder tenker jeg at det siste han burde gjøre, istedenfor å drepe så mange mennesker, så burde han ha tatt sitt eget liv, sier faren i et intervju med TV 2.

— Når jeg tenker tilbake på det som har skjedd så blir jeg helt fortvilet. Jeg forstår fortsatt ikke hvordan sånt kunne skje. Det er ikke et normalt menneske som gjør noe sånt, sier mannen. Han er ikke navngitt og ønsker ikke å vise ansiktet i kamera.

Les også

[No available link text]

Mannen sier dette er det eneste TV-intervjuet han vil gi.

Omringet

Mannen har holdt seg inne i villaen sin i Sør-Frankrike, og det er et stort oppbud av pressefolk og politi utenfor gjerdet rundt huset.

Det som i franske medier omtales som farens andre kone, kom ut og snakket med det store presseoppbudet søndag.

— Vi har hatt en forferdelig natt, sa hun, ifølge flere franske medier.

Kvinnen hevdet at faren til Anders Behring Breivik var dratt til Spania søndag morgen for å slippe unna mediekjøret. Senere skal imidlertid en offentlig tjenestemann ha opplyst at politiet vokter bygningen hvor faren og hans kone oppholder seg.

Det franske gendarmeriet er på plass utenfor villaen med flere biler og tjenestemenn som kommer og går, men det er ingen ransaking, sier en polititjenestemann til AP, ifølge Le nouvel Observateur.

Nyinnflyttet

Paret skal ganske nylig ha flyttet til det som omtales som en luksuriøs villa med utsikt til Pyreneene, og var ikke rukket å bli kjent med naboene, som omtaler faren som tilbaketrukket og anonym. I den lille landsbyen med 663 innbyggere er det så godt som ingen som kjenner innflytterne.

— Vi hilste, men vi kjente dem ikke, sier en nabo til avisa L'Indépendant.

Farens kone hevdet ifølge franske aviser til de frammøte journalistene at hun aldri har møtt Anders Behring Breivik, mens Breivik selv hevder at han hadde kontakt med sin stemor også etter at han brøt kontakten med faren i 1995. Det er imidlertid uklart om det dreier seg om samme kvinne.

Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. Siktede var i kontakt med islamist som oppfordret til drap på homofile

  2. Søndag skal det brake løs. Spørsmålet er hvor.

  3. Fanakorps tok NM-gull

  4. – Unødvendig med mer bråk mellom Branns to topplag

  5. Krasjet i kryss i Fana

  6. – Eg sto opp og røska pride­flagga våre ut av skåpet