Rogaland politidistrikt innkalte til pressekonferanse kl. 21.00. Her opplyste politiinspektør Kristin Nord-Varhaug at operasjonen var vellykket. Og, at liket var fraktet til patologisk avdeling ved Stavanger universitetssykehus, skriver Aftenbladet.no.

— Det er grunn til å tro at det var Agnes som ble funnet. Pårørende er varslet, sier hun.

70 meters dyp

Pakken med det som ganske riktig viste seg å inneholde et menneske, ble tatt opp fra 70 meters dyp og 150 meter fra land i Lysefjorden tirsdag ettermiddag. Bylten ble fraktet til sykehuset i Stavanger hvor den varsomt ble åpnet av patologer og kriminalteknikere tirsdag kveld.

Den drapssiktede mannen til Agnes Müller avbrøt et planlagt avhør tirsdag umiddelbart etter at han ble konfrontert med politiets funn i Dørvika i Lysefjorden. Ektemannen, også han tysk statsborger, var den som meldte kona savnet påskeaften 19. april.

Avbrøt avhør

Da opplyste han at Agnes hadde vært borte i tre dager, og at han ikke hadde sett henne siden onsdag 16. april.

Den 34 år gamle tobarnsfaren har konsekvent avvist politiets beskyldninger om at han skal ha drept ektefellen. Han hadde ingen kunnskap om funnet av gjenstanden i fjorden før avhøret tirsdag. Mannen er i varetekt med fulle restriksjoner og har vært helt isolert i fengselet.

– Mannen har gått med på et nytt avhør onsdag, sa Nord-Varhaug tirsdag kveld.

Barna avhøres

Politiet tror også at parets to barn på sju og elleve år, kan ha opplysninger som er relevante for oppklaringen av saken og vil derfor framstille dem for dommeravhør i Jæren tingrett fredag klokken 13. Barna har fått oppnevnt Kjersti Jæger som bistandsadvokat.

Sammen med kvinnen i dypet ble det også funnet en gummibåt som ble tatt opp sammen med den døde. Dette funnet kunne politiet ikke kommentere betydningen av tirsdag.

Omfattende leteaksjon

Etter at kvinnen ble meldt savnet, har det pågått en omfattende leteaksjon, inkludert søk i grustak, vann og fjorder nær parets bolig i Forsand kommune. Politiet valgte mandag å gå ut med opplysningen om at det søndag ble sett en innpakket gjenstand som kunne se ut som et menneske, på 70 meters dyp om lag 150 meter fra land i Dørvika i Lysefjorden.

— Vi mente dette området var spesielt interessant på bakgrunn av opplysninger som er kommet fram i etterforskningen. Etter fire timers søk gjorde vi dette funnet søndag. Fjorden er mye dypere flere steder, men ikke på funnstedet, uttalte Nord-Varhaug tidligere tirsdag.

MØTTE PRESSEN: Politiinspektør Kristin Nord-Varhaug opplyste på en pressekonferanse tirsdag kveld at det er grunn til å tro at det var Agnes Elisabeth Müller de fant tidligere i dag.
STAVANGER AFTENBLAD
HENTET OPP: Politiet i Dørvika i Lysefjorden mens de tirsdag hentet opp en pakke med det de tror er kroppen til den savnede tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden midten av april.
Fredrik Varfjell / NTB scanpix