Fremskrittspartiet går mest fram, mens endringene for deøvrige partiene er små på Dagens Næringslivs partibarometer for juni.Arbeiderpartiet er med 29,8 prosent størst på målingen.

Arbeiderpartiet er fortsatt størst med en oppslutning på 29,8 prosent.Partiet har falt 0,4 prosentpoeng siden forrige måling Sentio gjennomførte forDN i mai.

Høyre følger hakk i hæl med 29,1 prosent. Det er en fremgang på 0,4 prosentfra forrige måned. Fremskrittspartiet går fram 1,9 prosentpoeng fra mai tiljuni og støttes av 17 prosent av de spurte.

Blant de øvrige partiene er det Kristelig Folkeparti som utmerker seg mestmed målingens største fall, ned 1,8 prosentpoeng fra mai til 4,2 prosent.Venstre faller 0,9 prosentpoeng til 4,3 prosent. Senterpartiet går fram 0,5prosentpoeng til 5,7 prosent. Sosialistisk Venstreparti går også fram 0,5prosentpoeng og får støtte fra 5,1 prosent av de spurte. Rødt faller 0,7prosentpoeng til 1,4 prosent. Kategorien andre partier, som inkludererMiljøpartiet De Grønne, får samlet 3,3 prosent i juni, en oppgang på 0,3prosentpoeng fra mai.

Ved valg ville et slikt resultat ha gitt dagens tre regjeringspartier 71mandater i Stortinget. Høyre og Frp ville sammen ha fått 83 mandater, mens KrFog Venstre ville ha bidratt med ytterligere 14 mandater på borgerlig side.Målingens feilmargin varierer fra 0,9 til 3,3 prosent.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener valgseieren er innen rekkevidde,men konstaterer at det ikke blir lett.

— For fire år siden ble det sagt at det ikke varmulig å vinne to valg på rad, men vi vant. Jeg mener det er mulig å vinne trevalg på rad. Men det er selvfølgelig vanskelig, sier Stoltenberg.

Diskuter saken under: