Politiadvokat Cecilie Gulnes vil ikke bekrefte at dette er politiets hovedteori, men fastslår at politiet ikke tror Sigrid skal ha vært utsatt for en ulykke.

— Det er så langt ikke noen holdepunkter i etterforskningen rundt der hun forsvant som tilsier at det har vært en ulykke. Men det vi mener det er grunn til å tro, er at hun raskt har vært fraktet bort fra stedet i en bil, sier Gulnes til NTB.

Gulnes understreker at politiet på det nåværende tidspunkt er åpne for mange mulige hendelsesforløp og ikke har låst seg til en hovedteori.

Politiet har fått en foreløpig obduksjonsrapport etter drapet på Sigrid, men Gulnes sier de fremdeles ikke vet hvordan, når og hvor hun ble drept.

Hun sier obduksjonsrapporten så langt ikke viser spor av at 16-åringen skal ha blitt seksuelt misbrukt, og minner om at siktelsen så langt kun gjelder forsettlig drap.

- Solgte bil med skader

Ifølge NRK skal funn i obduksjonsrapporten, samt andre funn, indikere at Sigrid ble påkjørt med vilje.

Ifølge TV 2 skal den ene siktede i saken, en 64 år gammel mann, ha reagert på bulker i bilen til den andre siktede i saken, hans 37 år gamle kamerat. 64-åringen skal ha uttalt til en tredjeperson at han lurte på om skadene kunne ha noe med Sigrid-saken å gjøre.

37-åringen skal bare noen dager etter at Sigrid forsvant ha solgt en bil med knust frontrute og kollisjonsskader, ifølge TV-kanalen.

Varetekt

De to siktede mennene i saken, to kamerater på henholdsvis 37 og 64 år, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud og full isolasjon de første to ukene av Oslo tingrett.

Begge mennene er siktet for forsettlig drap, eller medvirkning til forsettlig drap, på Sigrid, men begge nekter å ha hatt noen befatning med drapet, og krevde under fengslingsmøtet å bli løslatt.

Forsvarerne deres hevdet under fengslingsmøtet at politiets bevis var for svake til å holde klientene i varetekt, og kritiserer politiet for å ha brukt det de kaller skinnsiktelser for å pågripe de to i timene før Sigrid ble funnet.

37-åringen ble pågrepet med bakgrunn i at det forelå en etterlysning på ham fra Sunnmøre politidistrikt for skremmende og plagsom oppførsel. 64-åringen ble pågrepet på bakgrunn av en siktelse om bruk av falske bilskilt, forteller hans advokat Anne Karine Sigmond.

Bompassering

Gulnes aviser at det var snakk om skinnsiktelser.

— 37-åringen var interessant i vår sak fordi han kunne knyttes til området der Sigrid forsvant, samtidig som han var etterlyst for skremmende og plagsom oppførsel og hadde en skummel historikk. Så avdekket etterforskningen at han var veldig mye sammen med en 64-åring som drev med dokumentfalsk. Dermed var det grunnlag for å gå inn og ransake, sier hun.

Politiadvokaten vil ikke gå inn i detaljer om hvordan 37-åringen er knyttet til området, annet enn at han kan linkes opp til Østensjø-området på det aktuelle forsvinningstidspunktet.

Ifølge kilder NRK har snakket med, skal en registrering gjort av 37-åringens bil ved bomstasjonen på Abildsø i bydel Østensjø vise at han var i området i tidsrommet da Sigrid forsvant.

Hund avgjørende

Gulnes sier det var pågripelsen av de to på 64-åringens eiendom i Oppegård som gjorde at politiet satte inn søk i området med hund.

Hunden sporet opp Sigrid i et område med ulendt terreng, hvor hun lå tildekket, og tydelig forsøkt skjult. Uten hunden, er det ikke sikkert hun ville blitt funnet, fastslår Gulnes.

— Hadde vi ikke funnet Sigrid der, hadde 37-åringen blitt sendt til Sunnmøre og 64-åringen hadde blitt etterforsket for dokumentfalsk på en politistasjon, forteller hun.

Politiet har etter funnet av Sigrid gjort ransakelser og kriminaltekniske undersøkelser på en rekke steder hvor de vet at de to siktede har oppholdt seg, blant annet i et lagerlokale på Bryn hvor campingvognen til den siktede 37-åringen står. Mannen skal ha bodd i denne vognen i lengre tid og politiet jobbet store deler av torsdagen inne i det falleferdige huset.

Politiadvokaten sier i et intervju med TV 2 Nyhetskanalen at det etter pågripelsene er gjort flere funn som knytter de siktede sterkere til funnet av den drepte 16-åringen. (©NTB)