Dommen i Oslo tingrett er enstemmig, og drapet på kvinnen beskrives som «begått med stor brutalitet».

Kjæresten overlevde

Den 26 år gamle kvinnen ble knivdrept i en leilighet i Fredensborgveien i Oslo 30. april i fjor. Hennes svenske kjæreste ble livstruende skadd, men overlevde.

Aktor, statsadvokat Inga Bejer Engh, la ned påstand om lovens strengeste straff, 21 års fengsel, for hovedmannen, men fikk ikke medhold av tingretten.

En 21-åring som var til stede under drapet, men uten å hindre det, er dømt til fem års fengsel. Aktor ba opprinnelig om 14 års fengsel for ham. Retten frikjente ham for passiv medvirkning til drapet.

To andre utenfor

De to andre tiltalte befant seg utenfor leiligheten. En 26-åring, broren til hovedtiltalte, er dømt til fengsel i tre år og seks måneder. Han var ikke til stede i retten da dommen falt.

Den fjerde tiltalte, en 27 år gammel mann, er dømt til tre års fengsel. Aktors påstand for de to siste tiltalte var henholdsvis åtte og sju års fengsel.

De fire dømte tok seg inn i leiligheten 30. april i fjor bevæpnet med øks og kniv på jakt etter penger, hasj og annen narkotika. Det skal ha vært en langvarig konflikt mellom samboerparet og 29-åringen før drapet.

Det endte med at Rask ble knivstukket flere ganger i magen og brystet. Den unge kvinnen døde før politi og ambulanse kom til stedet.