Angriper «hvit selvforakt»

Innvandringskritiker mener mange ønsker å avskaffe hvite majoritetssamfunn. Krever gransking av Statistisk sentralbyrå.

I RETTEN: Informatiker, forfatter og samfunnsdebattant Ole Jørgen Arnfindsen.
  • Rune Christophersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Forskeren og samfunnsdebattanten Ole Jørgen Anfindsen er en av forsvarets vitner under rettssaken mot Anders Behring Breivik. Anfindsen har i flere år engasjert seg som innvandringskritiker. Han presiserte at han tok sterk avstand fra Breiviks handlinger.

— Hvis man er uigur og kjemper mot etnisk og kulturell utslettelse, så får du Raftoprisen. Hvis du er hvit nordmann og gjør det samme, så er du rasist og ekstremist, sa Anfindsen, og la til:

-Vi hører stadig krav om selvstyre for palestinere, afghanere og andre etniske grupper. Hvorfor skal ikke nordmenn, svensker og andre vestlige få gjøre det samme?

Nektes hvit identitet

Anfindsen viste til en rekke eksempler på det han kaller «hvit selvforakt», og mener såkalte kulturmarxister nekter hvite mennesker rasemessig identitet.

— Sier man «jeg er hvit og stolt av det», så er man nazist, siterte han.

Anfindsen trakk frem en 32 år gammel stortingsmelding som eksempel på hvordan Arbeiderpartiet ønsker å endre det norske samfunnet.

— Der fremgår det klart at man vil motvirke assimilering av innvandrere, og det blir understreket at innvandrere skal ha valgfrihet når det gjelder i hvilken grad man ønsker å knytte seg til majoritetssamfunnet, sa Anfindsen.

Han gikk også til sterkt angrep på Statistisk sentralbyrås befolkningsprognoser.

- Bommet med prognose

Anfindsen viste til at en SSB-prognose fra 1991 la til grunn en gjennomsnittlig årlig nettoinnvandring på 12.000 personer, mens tallet nå er oppe i nærmere 50.000.

— Forskeren som har skrevet rapporten har tatt så sterke forbehold at det skinner gjennom at han ikke kan stå inne for den. Jeg har følelsen av at noen har vridd armen rundt på ham, og sagt «du skal legge disse forutsetningene til grunn». Kan Arbeiderparti-regjeringen ha gitt signaler til SSB om her vil vi ikke ha noen prognoser som kan skape uro i befolkningen, spurte Anfindsen.

Han fortalte at han prøvde å kontakte SSB-forskeren, men at han bare fikk snakke med sønnen, som fortalte at faren ikke lenger var i live.

— Sønnen fortalte meg da at faren hadde sagt at SSB la stor vekt på å unngå å stigmatisere minoritetsgrupper, og at dette kunne være årsaken til de forsiktige prognosene. Jeg oppfatter dette som at prognosene bevisst er gjort konservative for å hindre uro i befolkningen. Dette er noe nær en skandale, og det bør settes ned en granskingskommisjon som ser nærmere på SSBs rolle, sa Anfindsen.

Publisert
  1. 22. juli
BT anbefaler

Savnet gutt funnet i buss på Tides parkerings­anlegg: – Kan fremstå som et brudd på våre rutiner

Mandag morgen ble det satt i gang en omfattende leteaksjon etter en syv år gammel gutt.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Vedsalget tar av i august. Her er det billigst.

  2. Savnet gutt funnet i buss på Tides parkerings­anlegg: – Kan fremstå som et brudd på våre rutiner

  3. Mann i 20-årene kjørte fra politiet på Puddefjordsbroen

  4. – Helt uaktuelt å sende syvåringen på vanlig rutebuss

  5. – Ikke still disse spørsmålene til barnet ditt

  6. Vibeke Johannesen har fått ny jobb i Oslo