Tirsdag morgen holdt Larsen med en rask pressebrifing etter at det ble uttrykt mistillit mot Rune Øygard fra Vågå Arbeiderparti mandag kved.

Her sa hun at Øygard trenger arbeidsro til å arbeide med den pågående rettssaken.

— Men han vil vurdere sin stilling når det foreligger dom i saken. Han har mye støtte fra folk, og det er en del som har oppfordret ham til å ikke trekke seg også, sier Larsen.

Utrykte mistillit

Etter et tre timer langt møte mandag kveld, konkluderte styret i Vågå Arbeiderparti med å uttrykke mistillit til Øygard og be ham vurdere å trekke seg.

— Uavhengig av dom, og uten å ta part i saken, vurderer vi det som umulig at han skal fortsette i det krevende vervet som ordfører. Vi ber derfor om at han vurderer å trekke seg, sa leder Live Langøygard på en pressekonferanse mandag kveld.

Vågås mistillit kommer etter at detaljer fra ordførerens chattelogger med den fornærmede 16 år gamle jenta ble lagt fram for retten. Ordføreren har sagt det vil komme fram informasjon senere i rettssaken som stiller ham i et bedre lys.

Nestleder Sveen kalte spørsmål om Øygard fortsatt kunne være medlem av partiet, for hypotetiske.

— Den diskusjonen må vi ta senere, sa han.

- Uproft av Ap

Også både fylkeslaget i Oppland og Arbeiderpartiet sentralt mener Rune Øygard må trekke seg.

— Øygard mener de utspillene som har kommet fra Arbeiderpartiet sentralt har vært svært uprofesjonelle. Disse utspillene kan være med å påvirke dommen, og nå vil vi bare ha ro til å arbeide, sier hun.

Larsen understreker at Øygard velger å lytte til Vågå Arbeiderparti, og at han vil ta hensyn til deres mistillit når dommen har falt.

— Øygard er avhengig av tillit i partiet og bygda, men dette må vi komme tilbake til, sier Larsen.

(©NTB)