I et intervju med avisa Nordlys setter hun avsløringen av forholdet i sammenheng med nominasjonsstriden i Troms Arbeiderparti.

— Jeg har aldri opplevd mer skittent spill i Arbeiderpartiet enn dette. At Roger presses til å stå fram med dette nå, åtte år etter at det er skjedde, er skammelig, sier Ek.

Hun var fra 2007 til 2011 komitéleder for kultur, idrett og oppvekst i Tromsø. I dag er hun politisk nestleder i Krokan A-lag.

Roger Ingebrigtsen trakk seg fredag både fra stillingen som statssekretær og nominasjonskampen i Troms Arbeiderparti. Søndag skulle fylkeslaget ha holdt nominasjonsmøte, men det er flyttet til midten av desember.

Ingebrigtsen var innstilt på førsteplass sammen med tidligere AUF-leder Martin Henriksen, og det lå an til kampvotering på nominasjonsmøtet.

Vibeke Ek mener det er «åpenbart» at avsløringen av sexskandalen har sammenheng med toppkampen mellom Ingebrigtsen og Henriksen. Noen som har kjent til Ingebrigtsens forhold til 17-åringen, har ventet på en «passende anledning» hvor det kunne gjøres kjent, hevder den tidligere komitélederen.

Martin Henriksen ønsket ikke å kommentere Eks påstander overfor Nordlys fredag kveld.

Arbeiderpartiets generalsekretær Raymond Johansen har tidligere opplyst at han fikk vite om saken tidligere denne uken, og at opplysningene ikke kom fra kvinnen som i 2004 hadde et forhold til Ingebrigtsen. (©NTB)