Ingebrigtsen skriver i en tekstmelding til VG at han er sykmeldt. Den avgåtte toppolitikeren oppholder seg i Sør-Europa. Han reiste fra Norge tirsdag, angivelig på legens anbefaling. Normalt kan man ikke være ute av landet under en sykmelding.

Omstendighetene rundt den nye saken er ennå ikke klarlagt. Episoden ble først omtalt av TV 2 tirsdag kveld. Kvinnen hevder at det dreier seg om utilbørlig sexpress fra Ingebrigtsens side. Hun skal ha vært 27 år gammel da dette skjedde.

Fylkesleder Bjørn Inge Mo i Troms Arbeiderparti mener kvinnen som sier hun ble utsatt for en ubehagelig episode i 2009, bør gjøre det til en politisak.

Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden, sier hans klient avviser beskyldningene.

Nye opplysninger

— Hun kom med en del nye opplysninger i saken, som gjorde at jeg måtte be henne om å gå til politiet med saken i går kveld, sier Mo til VG.

Aps generalsekretær Raymond Johansen vil ikke uttale seg om denne siste saken, men sier på generell basis at folk skal følge seg trygge i Arbeiderpartiet.

— Jeg har stor forståelse for at det kan være krevende å melde fra om seksuell trakassering eller annen uakseptabel atferd. Det er viktig at de som opplever noe uakseptabelt, sier ifra selv eller snakker med en de har tillit til, sier Johansen.

Kvinnen, som er en tidligere sentral Ap-politiker og mangeårig AUF-medlem fra Troms, har fortalt til VG at opplevelsen med Ingebrigtsen skjedde på et hotellrom i forbindelse med et helgearrangement i regi av Arbeiderpartiet. Hun sier hun valgte ikke å forfølge saken av karrierehensyn.

Henriksen favoritt

Lederen i nominasjonskomiteen i Troms Arbeiderparti holder fortsatt Martin Henriksen som den sterkeste kandidaten til å være listetopp.

— Det vil være å trekke Ingebrigtsen-saken veldig langt hvis dette skal gå ut over Martin Henriksen. Jeg har holdt ham som den fremste på lista hele tiden, og vil fortsatt gjøre det, sier Roald Linaker til NTB.

Han avviser at det er Ingebrigtsens lokallag, Tromsø Arbeiderparti, som får det som de vil når fylkesledelsen og nominasjonskomiteen nå er enige om å utsette nominasjonsmøtet til over nyttår.

— Det er mange partilag som har ytret ønske om å få en ytringsrunde til nå. Det er ikke bare Tromsø Arbeiderparti som ønsker dette, sier Linaker.

Spekulasjonene går også om hvorvidt Ingebrigtsen har en framtid i lokalpolitikken. Selv om partiledelsen har vært krystallklar på at statssekretæren i Næringsdepartementet er uskikket til å fortsette i sentrale stillinger, vil ikke partisekretær Johansen be ham trekke seg fra sine verv i lokalpartiet.

Ny kandidat

Støttespillerne til Ingebrigtsen lanserer nå lokalstyrelederen i Longyearbyen, Christin Kristoffersen (39), som utfordrer til Henriksen på toppen av lista. Kristoffersen er tidligere nabo og omgangsvenn av Ingebrigtsen.

Hun sier til Nordlys at hun ikke er fremmed for tanken om å la seg nominere på topp.

Fredag ble det kjent at Ingebrigtsen som 37-åring innledet et seksuelt forhold til en da 17 år gammel jente i partiet. Samme dag trakk han seg som statssekretær og fra nominasjonslisten til Troms Arbeiderparti

Den nå 25 år gamle kvinnens advokat, Thomas Hansen, sier hun har hatt det vanskelig siden saken ble kjent. Også hun har trukket seg fra nominasjonen.

— Mandag var veldig belastende, men nå har det roet seg noe, og hun får pustet ut. Hun har veldig bra folk rundt seg, sier han til VG.