De biologiske sporene fra Sigrid skal etter det VG får opplyst være blant de sterkeste bevisene politiet til nå har i etterforskningen av de to drapssiktede mennene på 37 og 64 år.

Politiets teori er at 37-åringen har drept Sigrid, pakket henne inn i plast og dumpet henne i skråningen hvor hun ble funnet på Kolbotn.

Senere skal han ha avsatt små rester av Sigrids blod inne i campingvognen. Blodet skal ha blitt funnet, og knyttet til Sigrid, av politiets tekniske etterforskere.

Campingvognen var plassert inne i et industrilokale på Bryn, hvor 37-åringen hadde bodd i en tid før drapet på Sigrid.

Plast

Det er flere ting politiet mener knytter de to siktede til drapet på Sigrid. Plasten som Sigrid var pakket inn i da hun ble funnet drept, finnes også rundt verkestedet som de to har tilknytning til. I tillegg ble det ifølge TV 2 også funnet noen stropper rundt liket av Sigrid som politiet mener kan knyttes til verkstedet.

Videre kan politiet knytte 37-åringens grønne Citroën til en bompassering i Strømsveien i et passende tidsrom før Sigrid forsvant. 37-åringen har nektet for at det var han som kjørte bilen, og har forklart at det var flere andre som kunne ha tilgang til nøklene til bilen.

Vil ikke kommentere

Politiet ønsker verken å bekrefte eller avkrefte VGs opplysninger.

— Vi ønsker ikke å kommentere funn som er blitt gjort i saken siden det kan være ødeleggende for etterforskningen, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt.

37-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, vil heller ikke kommentere saken.

— Jeg vil ikke kommentere dette nå. Vi håper saken avklares på best mulig måte, sier Elden.

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo 5. august i år. Fem uker senere ble hun funnet død i en skog på Kolbotn. To menn på 37 og 64 år er siktet for drap, men begge nekter for å ha noe med saken å gjøre.