— Slik det ligger an nå, blir det ingen stenginenhalv ett natt til søndag.

Han forteller at ekstremværet som har feid inn over trøndelags- og spesielt helgelandskysten, ikke har ført til alvorlige personskader i Sør-Trøndelag.

Løse gjenstander

Tidligere lørdag kveld skapte imidlertid de sterke vindkastene problemer rundt om i Sør-Trøndelag. Gjenstander ble revet løs fra hus og kom flygende gjennom lufta til fare for folk og fe.

— I Trondheim sentrum er det noen bygg som er i ferd med å bli rehabilitert hvor det kan bli farlige situasjoner. Det er en utfordring at det er feststemte mennesker på byen og værprognoser som tilsier at det kan bli verre utover natta, sa operasjonsleder Leif Berglund.

Frykten er at løse gjenstander skal komme flygende gjennom luften og ramme mennesker. Brann og redningsetaten i Trondheim opplyste imidlertid til NTB rundt midnatt at dette ikke hadde ført til store bekymringer. Og da det gikk mot natt, roet også uværet seg noe i Trondheim og fylket for øvrig.

Innendørs

Politiet opplyser at et godt samarbeid med brannvesenet bidro til at man fikk sikret flere utsatte bygg lørdag kveld.

Selv om situasjonen ikke vurderes som like usikker, understreker politiet natt til søndag at de helst ser at folk holder seg innendørs fram til uværet er over. Mange er ute for å se på ekstremværet, noe som kan være farlig.

— Vi oppfordrer fortsatt folk til å holde seg innendørs, sier Handegard.