Mann i 20-årene siktet for drap i Molde

En mann i 20-årene er siktet for drap og grov vold etter to ulike hendelser Molde natt til onsdag. En kvinne er død, og en tenåring ligger på sykehus med livstruende skader.

Kriminalteknikere ved boligen hvor en kvinne ble funnet død i Molde sentrum.
  • NTB
Publisert Publisert

Det var klokka 1.44 og 1.45 natt til onsdag at politiet i Molde fikk inn to meldinger. Den ene omhandlet en hardt skadd mann i slutten av tenårene i en leilighet i Molde sentrum.

Den andre meldingen gjaldt funn av en død kvinne i en annen bolig like ved.

I den førstnevnte boligen var det flere personer til stede, deriblant en mann i 20-årene som ble pågrepet, siktet for grov vold. Siktelsen ble senere utvidet til også å omfatte drap.

– Det er hovedsakelig på bakgrunn av funn på åstedet som vi ikke kan gå i detalj om, sa politistasjonssjef Per Karstein Røv på en presseorientering onsdag ettermiddag.

Tenåring livstruende skadd

Kvinnen i 20-årene som ble funnet død, er ennå ikke formelt identifisert. Hun var tidligere gift med den siktede mannen, tror politiet.

Den skadde personen er en norsk statsborger i slutten av tenårene, og han er innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim. Han er livstruende skadd, men politiet fikk tidligere onsdag opplyst fra sykehuset at tilstanden hans er stabil. Det er en familierelasjon mellom siktede og den skadde, ifølge politiet.

Det er gjennomført kriminaltekniske undersøkelser på begge steder. Flere personer er avhørt, og politiet har drevet rundspørring i nabolagene.

– Vi er fremdeles interessert i tips fra publikum, og de kan vi få inn enten via politiet.no og på telefon 02800, sier Røv, som sier at etterforskningen vil fortsette med stor styrke gjennom natten og videre utover uka.

Vil bli undersøkt av rettspsykiatere

Ifølge politiet har man forsøkt å avhøre den drapssiktede mannen, men dette lot seg ikke gjøre. Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffskyld.

– Han har ikke vært i stand til å la seg avhøre. Det blir gjennomført rettspsykiatriske undersøkelser i kveld. Han har også en del fysiske skader. Utover det vet jeg ikke noe mer, heller ikke hvordan de fysiske skadene har oppstått, sier mannens forsvarer, advokat Roy Peder Kulblik, til NTB.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag, opplyser politiet, som etter planen skal holde en ny presseorientering i saken torsdag ettermiddag.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Molde: Mann i 20-årene siktet for drap

  2. Politiet tror kvinne i Molde ble drept

BT anbefaler

Plutselig ble Bergen hvit. Sjekk bildene!

Det er sendt ut farevarsel for snøfall og forventet store mengder nedbør natt til tirsdag.

LES SAKEN