Listhaug ønsker stortingsplass

Innvandrings— og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har bestemt seg for å stille som kandidat til Stortinget, skriver Dagbladet.

NYE ÅR: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ønsker å forlenge sin politiske karriere.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Mitt personlige valg handler også om jeg skal være med på å påvirke hvordan Norge skal se ut i framtida. Det har betydning for barna mine og for alle jeg er glad i. Jeg har kommet til at jeg vil være med å påvirke utviklingen, sier Listhaug til avisen.

Listhaug hadde varslet at hun skulle bestemme seg i løpet av august, og fredag får partiorganisasjonen beskjed om Listhaugs avgjørelse. Hun stiller seg til disposisjon, med forutsetning om at hun nomineres på sikker stortingsplass.

Frøy Gudbrandsen:

Les også

Tenk på et tall

— Jeg har fått veldig mange henvendelser fra politisk engasjerte mennesker, både internt i partiet, men også masse vanlige folk utenfor partiet. De har bedt meg fortsette. Jeg synes det er vanskelig å skuffe dem som har tro på meg.

Listhaug kan være aktuell i andre fylker enn Oslo, og sier hun har som ambisjon å gjøre en god jobb for partiet, uansett hvilket fylke hun eventuelt blir valgt inn for.

Frps nestledere Ketil Solvik-Olsen og Per Sandberg sier begge nei til stortingsplass. Begge er på valg ved landsmøtet våren 2017, og om de ønsker å fortsette, blir de trolig gjenvalgt. Hvis en av dem trekker seg, er Sylvi Listhaug en åpenbar nestlederkandidat.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Gledelige gjensyn

  2. UDI: Afghanistan-innstramming rammer barn hardest

  3. VG: Listhaug vurderer å gi seg i norsk politikk

  4. Listhaug mener Norge er blitt mindre attraktivt

BT anbefaler

– Nå går mange glipp av Kurt Nilsens jule­konserter i Bergen

– Dette er dramatisk, sier Frank Nes i Bergen Live.

LES SAKEN