Listhaug ønsker stortingsplass

Innvandrings— og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har bestemt seg for å stille som kandidat til Stortinget, skriver Dagbladet.

Publisert Publisert

NYE ÅR: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ønsker å forlenge sin politiske karriere. Foto: NTB Scanpix

  • NTB
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Mitt personlige valg handler også om jeg skal være med på å påvirke hvordan Norge skal se ut i framtida. Det har betydning for barna mine og for alle jeg er glad i. Jeg har kommet til at jeg vil være med å påvirke utviklingen, sier Listhaug til avisen.

Listhaug hadde varslet at hun skulle bestemme seg i løpet av august, og fredag får partiorganisasjonen beskjed om Listhaugs avgjørelse. Hun stiller seg til disposisjon, med forutsetning om at hun nomineres på sikker stortingsplass.

Frøy Gudbrandsen:

Les også

Tenk på et tall

— Jeg har fått veldig mange henvendelser fra politisk engasjerte mennesker, både internt i partiet, men også masse vanlige folk utenfor partiet. De har bedt meg fortsette. Jeg synes det er vanskelig å skuffe dem som har tro på meg.

Listhaug kan være aktuell i andre fylker enn Oslo, og sier hun har som ambisjon å gjøre en god jobb for partiet, uansett hvilket fylke hun eventuelt blir valgt inn for.

Frps nestledere Ketil Solvik-Olsen og Per Sandberg sier begge nei til stortingsplass. Begge er på valg ved landsmøtet våren 2017, og om de ønsker å fortsette, blir de trolig gjenvalgt. Hvis en av dem trekker seg, er Sylvi Listhaug en åpenbar nestlederkandidat.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Gledelige gjensyn

  2. UDI: Afghanistan-innstramming rammer barn hardest

  3. VG: Listhaug vurderer å gi seg i norsk politikk

  4. Listhaug mener Norge er blitt mindre attraktivt

BT anbefaler

Har gjenskapt hvordan Bergen så ut i 1320

Nå kan du på film og bilder se hvordan Bergen trolig så ut i middelalderen.

LES SAKEN