Twitter-sjefen: – Vi fortsetter med 140 tegn

Men Jack Dorsey har tidligere antydet at støtte for flere tegn kan komme.

SKAL, SKAL IKKE? Skal vi tro Twitter-sjef Jack Dorseys siste utspill, kan det tyde på at Twitter likevel ikke vil gi slipp på grensen på 140 tegn.
  • Tek.no
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Tallet 140 er blitt temmelig godt innarbeidet hos Twitter-brukere som det maksimale antallet tegn som tjenesten tillater i meldingene sine.

I januar kunne imidlertid nettstedetReCoderapportere at Twitter hadde planer om å utvide antall tegn til hele 10.000, noe som vakte stor bekymring.

Denne radikale omleggingen av tjenesten er imidlertid nå avkreftet av selveste Twitter-sjefen Jack Dorsey. Det skjedde i et intervju på den amerikansk TV-kanalen NBCnylig.

  • Inspirert av Facebook: Snart får du kanskje ikke se alle Twitter-meldinger

Mener det er en fin begrensning

— Vi beholder de 140 tegnene. Det er en fin begrensning for oss, og det legger til rette for kortfattede «i øyeblikket»-meldinger, svarte Dorsey på spørsmål om de hadde planer om å utvide antallet tegn.

Twitter-sjef Jack Dorsey avkrefter at Twitter skal utvide antall tegn, men har likevel vært litt tvetydig i tidligere uttalelser. Foto: Wikipedia

Dorsey selv var tidligere selv med på å underbygge ryktene om at Twitter skulle begynne å tillate flere tegn.Dette gjorde han i enTwitter-meldinghvor han påpekte det faktum at mange brukere allerede «omgår» tegnbegrensningen ved å legge inn skjermbilder med tekst i meldingene.

Antydet endring

— Hva om denne teksten var ekte tekst som kunne søkes på og merkes? Det ville gitt større nytteverdi og makt, skrev Dorsey i meldingen, og så altså dermed ut til å antyde at de vurderer flere tegn.

ReCodes opplysninger fra januar om at tjenesten planlegger å utvide til 10 000 tegn kom fra kilder som skal ha hatt kjennskap til saken, men har ikke blitt offisielt kommentert av Twitter selv. Hva som vil skje i fremtiden er dermed uvisst, men enn så lenge må man altså fortsette å nøye seg med 140 tegn.

Mediehuset Tek er eid av TU Media.

Twitter brukes til så mangt:I London brukes tjenesten i en ny løsning for varsling om forurensning - med duer

Publisert
  1. Sosiale medier
  2. Twitter

Les mer om dette temaet

  1. Facebooks Oculus har fått sosiale funksjoner

  2. Netflix-advarselen mange nordmenn har gruet seg til er her

  3. Test av treningsklokker: Lyst på treningsklokke eller aktivitetsarmbånd?

  4. I Japan har de åpnet hotell hvor menneskelige ansatte bare blir tilkalt i nødstilfeller

  5. LG Stylus 2 er verdens første smarttelefon med DAB+

  6. Her er Sonys helt nye mobilserie – Xperia X

BT anbefaler

«Jeg kan knapt huske et band som har skapt større stemning»

Jeg kan knapt huske et band som har skapt større stemning på Bergens største konsertarena enn hva Imagine Dragons klarte…

LES SAKEN