Ford utvider satsingen på sportsbiler

Ford har suksess med sine spreke biler.

TAR FART: Ford melder at deres sprekeste modeller, som Ford Mustang, øker salget kraftig. Foto: Produsenten
  • Morten Abrahamsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Bilprodusenten Ford melder at de i år har doblet salget av det de kaller «performance-modeller», deres høyytelsesbiler. Nå sier selskapet at de skal rulle ut flere slike biler.

–Det er viktig for Ford å være ledende i dette segmentet, og innen 2020 kommer det derfor ytterligere 12 nye Ford Performance-modeller, sier Dave Periack, sjef for Ford Performance, i en pressemelding.

På verdensbasis regner Ford med å selge rundt 200.000 høyytelsesbiler i 2016, noe som vil innebære en dobling på tre år.

I Europa skal veksten ha vært særlig stor, med 31.000 biler så langt i år, noe som ifølge Ford er en vekst på hele 98 prosent.

Også i Norge har importøren merket en økt interesse. Det skal ha blitt bestilt rundt 400 slike biler her til lands i 2016, med Mustang — som ble lansert over hele verden i fjor - som den mest populære modellen.

Les også

Prøvekjørt Ford Focus RS: «En kompromissløs bil som scorer høyt på moro-skalaen.»

Flere vil ha sportsbiler

Mustang var den mest solgtesportsbilen i verden i fjor, og Ford sier at den kommende superbilen GT, som kundene må søke om å kjøpe, fikk 6500 søknader til de 500 første bilene. Minst én Ford GT, som vil koste 4,7 millioner, kommer til Norge. Den havner i garasjen til Kjell Inge Røkke.

I Norge har sportsbilsalget generelt tatt av i 2016,med en vekst på75prosentsammenlignetmed 2015etter syv måneder av året. Mest populær er Mazda MX-5, fulgt av Porsche 911 og Lexus RC. Ford Mustang er på femte plass.

I år er det 40 år siden Ford Fiesta ble lansert:

Les også

Fiesta-forsøkene det aldri ble noe av

SUPERBIL: Ford GT er ønsket av langt flere kunder enn produksjonsvolumet som er planlagt. Foto: Produsenten

Utsolgt

–Det Ford utvikler av avansert teknologi for høyytelsesbilene, blir også tatt i bruk på rimeligere modeller. Så dette kommer alle Ford-kunder til gode, mener administrerendedirektør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

I Norge er det ST-utgavene av Fiesta, Focus og Focus RS, i tillegg til Mustang, laget av Ford Performance-avdelingen, som selges.

Internasjonalt skal versting-utgaveneShelby GT350og350R Mustangvære så etterspurt at alle 2017-modellene er solgt. Focus RS, som har 350 hestekrefter og koster drøyt 710.000 kroner i Norge, skal være utsolgt over hele verden.

SOLGT UT: Ford Focus RS skal være utsolgt over hele verden. I Norge koster den over 700.000 kroner. Foto: Morten Abrahamsen / NTB tema

Bakgrunn:

Les også

Høy fart i sportsbilsalget

Les også

Ekstrem Ford til Norge

Publisert
  1. Ford

Les mer om dette temaet

  1. Her er syv kjøretips på vakre veier i Norge

BT anbefaler

Da Liv Monika (16) møtte barnevern og psykologer, lukket hun seg. Men på mobilen lå en historie få voksne fikk høre.

Liv Monika (16) var for frisk for psykiatrien, men for syk for barnevernet. Da hun ble sendt som en kasteball i systemet, ble livet umulig å leve.

LES SAKEN