På møtet fortalte han om sine opplevelser.

— Jeg heter Morten Harket og har holdt på som artist i 30 år. Det var det lite som tydet på i mine barneår. Jeg har bred erfaring med hva det vil si å bli mobbet, sa han.

Tredje til sjette klasse var vonde år, fortalte artisten.

— Etter skoletid ble jeg omringet og banket opp. I mitt minne var det vanlig. Når jeg tenker meg tilbake tror jeg ikke at det skjedde hver dag, men det skjedde i perioder daglig, sa han.

— Ofte gikk jeg hjem med bitre tårer som etter hvert ble tatt over av store vyer og dagdrømmer. Inni meg kjente jeg at jeg var sterkere enn de alle sammen, og at jeg kom til å bli det. Men jeg visste samtidig at det ikke var nå, at jeg måtte gjennom lange, lange runder før det ville ordne seg. Hadde jeg ikke hatt den troen, vet jeg ikke hvilken retning dette ville tatt, sa Harket.

Statsminister Erna Solberg (H), kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og helseminister Bent Høie (H) inviterte fredag til et topptungt møte om mobbing i regjeringens representasjonsbolig i Oslo.

Både personer som har blitt utsatt for mobbing og representanter for elever, foreldre, barnehager og relevante fagmiljøer og organisasjoner deltok på møtet.

— Mobbing er en kultur, du må dyrke deg vekk fra mobbing med en annen kultur, var Harkets råd da han snakket til forsamlingen.

ta204777.jpg
NTB SCANPIX