Veronica og Per Orderud skilles

SEPARERTE: Veronica og Per Orderud, her i et bilde tatt etter at de ble satt fri tidligere i år.
  • Etter den lange og tunge tiden vi har vært gjennom, skriver de i en pressemelding.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

«Vi informerer herved om at vi er blitt enige om å ta ut skilsmisse etter den lange og tunge tiden vi har vært gjennom», skriver ekteparet i en kort pressemelding onsdag kveld.

«Skilsmissen har ingen innvirkning på at vi fullt ut vil fortsette å samarbeide med å fremme en begjæring om å gjenåpne straffesaken i samarbeid med våre advokater og privatetterforsker Tore Sandberg», fortsetter de.

De to opplyser at det ikke vil bli gitt uttalelser om bruddet ut over offentliggjøringen onsdag.

Ønsker gjenopptakelse

Ekteparet opplyser at det heller ikke vil komme med flere uttalelser om sine planer om å innlevere en begjæring om gjenåpning til Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

Privatetterforsker Tore Sandberg sier han ikke kan sette noen dato på når begjæringen vil bli innlevert.

Les også:

Les også

- Kristin kjenner sannheten

— Jeg har nokså nylig fått ytterligere et par tusen sider som jeg driver og gjennomgår, som jeg ikke har hatt tidligere. Jeg har tidligere brent meg på å komme med et anslag på dato, og det vil jeg ikke gjøre igjen, sier Sandberg til NTB.

— Men det som er sikkert, er at det kommer, tilføyer han.

Les også:

Les også

Nye bevis skal granskes i Orderud-saken

Sandberg sier han mener det er grunnlag for gjenopptakelse. Han ble allerede i 2006 engasjert av ekteparet for å gjennomgå etterforskningsmaterialet i saken, og han arbeider nå også med en TV-serie om saken som etter planen skal legges ut på nettet.

Sonet i nesten 16 år

Per og Veronica Orderud sonet i nesten 16 år for trippeldrapet på ekteparet Kristian (80) og Marie Orderud (83) og deres datter Anne Orderud Paust (47) i mai 1999. De tre ble skutt i kårboligen på Orderud gård i Sørum kommune i Akershus.

Per, som er sønnen til Kristian og Marie Orderud, og Veronica ble begge løslatt fra fengsel i januar i år. De var dømt til 21 års fengsel, men har begge hele tida hevdet seg uskyldig dømt.

Også Veronicas halvsøster Kristin Kirkemo og hennes ekskjæreste Lars Grønnerød ble dømt i saken. De ble løslatt i henholdsvis 2011 og 2013.

Ingen av de fire ble dømt for å ha utført drapene. Per og Veronica Orderud og Kristin Kirkemo ble dømt for medvirkning til overlagt drap, mens Lars Grønnerød ble dømt for uaktsom medvirkning.

Publisert