- Foreldrene mine betalte for å få ektemannen min drept

Datteren til det norskpakistanske ekteparet som er siktet for medvirkning til trippeldrap i Pakistan, mener foreldrene betalte rundt 470.000 norske kroner i pakistanske rupier for å få ektemannen hennes drept.

TRIPPELDRAP: Politiet pågrep denne uken tre personer som er siktet for medvirkning til overlagt drap i Pakistan. De siktede ble pågrepet her ved sin leilighet på Furuset i Oslo.
  • Arild Jonassen
  • Arshad Mahmood Virk
  • Andreas Bakke Foss
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

— De sa jeg måtte skilles fra min mann fordi det var et spørsmål om ære. Dette er et æresdrap, sier datteren til Aftenposten.

Familietragedien som skal ha endt i trippeldrap i Pakistan, har angivelig sin bakgrunn i at foreldrene ville gifte bort datteren med en bror av ektemannen - som var hennes fetter.

Men i stedet valgte hun å gifte seg med en av fetterens yngre brødre.

Ifølge datteren skal faren hennes ha beordret drapene.

Nekter straffskyld

En av farens brødre, som er en norsk-pakistaner bosatt i Norge, skal ha vært med på drapshandlingene, og ytterligere en av farens brødre ble drept sammen med to av sine sønner.

Drapene skal farens ene bror ha utført sammen med den fetteren som var ønsket av kvinnens foreldre som ektemann.

Forsvareren til den fengslede norsk-pakistanske mannen, Bendik Falch-Koslung, sier 64-åringen nekter straffskyld og ikke kjenner seg igjen i politiets versjon av saken.

Johnny Veum, forsvarer for moren (41), sier moren ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene som er gitt av datteren og bestrider den. Hun nekter straffskyld.

Jages av politiet

Begge de utpekte drapsmennene jaktes nå intenst av pakistansk politi. Den ene er anklaget for å ha drept henholdsvis sin egen bror og nevøer. Den andre skal ha drept sin far og to brødre.

I Norge sitter den tredje broren varetektsfengslet sammen med sin kone, siktet for medvirkning til trippeldrapet.

— Foreldrene mine var i mot giftemålet vårt. De forsøkte å presse min ektemann til å skille seg fra meg, men det hjalp ikke, sier datteren i et intervju med Aftenposten.

Hun sier at moren, som tirsdag ble varetektsfengslet, ringte henne på 17. mai for å si at hennes «såkalte» mann, som moren skal ha kalt ham, var drept i Pakistan.

Det var fem brødre i familien kvinnen giftet seg inn i i Pakistan. En av disse brødrene bor i Norge, og er gift med kvinnens søster.

Kidnappet broren

Den drapsettersøkte broren som foreldrene ville at hun skulle gifte seg med, hadde et nært forhold til hennes far. Han passet blant annet på familiens eiendom og biler i Pakistan.

Familiestriden skal ha toppet seg da fetteren fikk høre at hans ynge bror hadde dratt til Islamabad for å forsøke å få visum til Norge. Ifølge pakistansk politi dro han etter broren, kidnappet ham og tok ham med til onkelens hus som han bestyrte. Der skal han blant annet ha brukket den ene armen til broren.

Brødrenes far fikk høre om kidnappingen, angivelig av den ene broren som er norsk statsborger. Han dro hjem til denne broren sammen med en av sine sønner. Der ble både far og sønn drept. Pakistansk politi mener de ble drept av broren, og den av brødrene som sto bak kidnappingen. Da pakistansk politi kom til åstedet, fant de to ulike patronhylser.

I jakten på de to gjerningsmennene, som fortsatt er på frifot, fant de den tredje sønnen drept i huset til ekteparet som er varetektsfengslet i Norge.

Brukte biler og hus

Ifølge pakistansk politi skyldes fengslingene i Norge at en av gjerningspersonene, hans egen nevø, skal ha brukt norsk-pakistanerens biler, og fordi ett av drapene skal ha foregått i ekteparets hjem i Pakistan.

Politistasjonsjef i byen Gujrat mellom Lahore og hovedstaden Islamabad, Saif Virk, mener mannen til norsk-pakistanerens datter ble drept i svigerfarens hjem.

Han sier de vil pågripe både den norsk-pakistanske onkelen hennes, fordi han var involvert i drapene, og hennes egen far, fordi han «står bak hele historien».

Det har ikke lyktes avisen å få en kommentar fra Oslo-politiet.

Publisert: