Kvinnen ble er meldt savnet lørdag kveld etter at hun ikke kom til Sandvatn turisthytte, hvor hun skulle møte venner i løpet av dagen.

27-åringen er savnet i området nord for Hunnedalen i Rogaland og ble sist sett da hun gikk fra Langevatn turisthytte ved 12-tiden lørdag.

Søndag morgen er frivillige fra Røde Kors på vei opp til fjellet for å lete etter kvinnen.

— Vi vet ikke noe mer enn i går kveld, og vi sender også et redningshelikopter, sier redningsleder Nils-Ole Sund i Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

Det ble også sendt redningshelikopter inn i området ved 2.30-tiden natt til søndag, men det måtte snu etter kort tid på grunn av dårlig vær.

Også søndag morgen er det regn og lavt skydekke over fjellet.

— Vi tror likevel det er såpass at vi kan lete med helikopter, sier Sund.

Uten spor

Kvinnen skulle møtt venner ved Sandvatn turisthytte, rundt ti kilometer fra hytta hun forlot. Turen skal ta om lag tre timer.

Også lørdag kveld gikk mannskaper langs stien mellom hyttene, men uten å finne spor etter kvinnen. Hun er fjellvant og har med seg hund, men er ikke utstyrt for overnatting i fjellet.

- Kan ha gått feil

Det var kaldt i området natt til søndag, med en temperatur på rundt fem grader. Det var også meldt sludd i området.

Leteområdet mellom Hunnedalen og Lysefjorden ligger på om lag 1.000 meters høyde. Natt til søndag ble leteområdet utvidet.

— Det er flere stier i området, og hun kan ha tatt feil i et kryss og gått mot Børstein, sa operasjonsleder Egil Karlsen i Rogaland politidistrikt til NTB natt til søndag.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) fikk melding om den savnede kvinnen ved 21.30-tiden lørdag kveld.