Jenten døde på St. Olavs hospital i Trondheim klokka 3 natt til lørdag.

Toåringen ble bitt i en hundegård i Selbu i Sør-Trøndelag fredag formiddag. Jenta ble fraktet til sykehus i luftambulanse, og ble fredag ettermiddag operert.

– Et søskenpar på to og åtte år skulle hente ut valper fra en innhengning. Det ligger da i sin natur at toåringen har kommet seg inn der, sa operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Wiktor Pedersen, til VG fredag.

Eierne av hundene er jentens foreldre, og episoden skjedde hjemme på gården hvor de bodde, ifølgeAdressa.Avisen fikk også bekreftet av St.Olav hospital klokken 20.30 fredag at tilstanden til toåringen fremdeles var kritisk.

Politiets kriminalteknikere arbeidet på stedet fredag ettermiddag. Politiet etterforsker saken, og fredag var det ikke klart om hunden skulle avlives.

Helse— og sosialenheten i Selbu kommune ble varslet om ulykken fredag og sendte et psykososialt team til gården for å bistå de berørte.

Politiet i Sør-Trøndelag opplyser lørdag formiddag at de ikke har flere opplysninger å gi om hendelsesforløpet eller etterforskningen for øvrig.

Det vil bli foretatt rettsmedisinsk obduksjon, opplyser politiet i Sør-Trøndelag.