Det var i den første uken av juni at Sandberg deltok i kokkekamp-programmet MasterChef som skal sendes på TV3 i høst, skriver VG.

Innspillingen foregikk i København mens det var heldagsmøter i Stortinget to av dagene i tillegg til vanlig spørretime på onsdagen. Selv forsvarer Sandberg beslutningen om denne gangen å takke ja til en av mange henvendelser om å delta på forskjellige arrangementer.

— Jeg tror ikke situasjonen i Afghanistan eller Frps innsikt tapte fordi jeg ikke var til stede. Jeg jobber døgnet rundt uansett, og det var ikke slik at jeg ikke drev med politisk arbeid også utenom innspillingene disse dagene, sier Sandberg.

Han understreker at Frps forsvarspolitiske talsperson var til stede under redegjørelsene, og at disse uansett foreligger skriftlig.

Selv mener han at deltakelsen i kokkekamp mot flere kjendiser fra blant annet TV og film var relevant for hans arbeid som politiker.

— Programmet er veldig relevant med tanke på politikk. Ved å delta kan jeg bidra til å formidle kunnskap om sunn mat, vise at det går an å lage mat fra bunnen av hjemme og vise fram at Norge er et u-land med tanke på råvarer, sier Sandberg.

Frps stortingsgruppe ser ingen problemer med Sandbergs TV-stunt under Stortingets hektiske innspurt før sommeren.