Siste: Sunnmøre politidistrikt forteller til bt.no at det var seks personer som ble tatt av skredet langfredag. Det ble først meldt om at tre personer havnet i raset.

— Ingen av dem er fysisk skadde. Vi har pratet med dem om det som har skjedd, men sitter ikke på noen inngående detaljer om hendelsesforløpet, sier operasjonsleder Tor-AndréFranck.

Ifølge politiet skal ingen av dem ha blitt begravd i snøen.

— De gikk selv ut av raset for egen motor, sier Franck.

Ni personer i følget

Politiet fikk melding om raset like etter klokken 15 fredag. I alt skal det ha vært ni personer i følget, mot tidligere meldte åtte.

— Gruppen er nå på vei ned til Hjørundfjorden og har lovt å ringe oss tilbake når de er fremme der. Da skal vi få flere detaljer om hva som har skjedd, sier operasjonsleder Ole Bjørn Harang i Sunnmøre politidistrikt til bt.no.

Det var imidlertid gruppen på åtte som var i området da raset gikk. Den siste personen unngikk selve rasområdet.

Totalt var det tre personer som ble tatt av skredet.

— Vi har konsentrert oss om å få visshet i om at alle de ni personene er i god behold. Vi vet ikke om det var en eller flere grupper som var på vei til samme område, sier Harang.

- Råtten og tung snø

Alle som ble rammet av raset var enten på vei eller hadde allerede besøkt Storvasstind i fjellområdet mellom Hjørundfjord og Sykkylvsfjorden. Toppen ligger like øst for fjellet Tårnet.

Politiet vet ennå ikke hva som kan ha utløst skredet, men en gruppe observerte raset fra en annen fjelltopp.

Snøen i området er i følge dem svært tung og råtten.

— De fortalte om fryktelig vanskelig snøforhold. De syns det var så skummelt at de trakk seg fra området. De ville ikke være der, sier Harang.

Storvasstinden ligger 1260 meter over havet.

— Vi vet ikke hvordan de klarte seg, men dette er bratte, snøkledde områder. Folk må vise stor grad av forsiktihet, sier Harang.

Sjekk skredfaren i ditt område her!

Populært turmål

Politiet varslet om skredet ved Blåbretinden på grensen mellom Sykkylven og Ørsta kommune 15.20 fredag ettermiddag.

Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser til TV 2 at tre personer ble tatt av skredet, men disse ble raskt reddet ut.

— De var i et følge på åtte personer, og vi er sikre på at det ikke er flere personer i skredet, sier redningsleder Ben Vikøren. Han sier de tre er i god behold.

Området er et populært turmål, og med godt påskevær er det mye folk i fjellet.