— Torsdag kveld ba de om å bli fritatt fra sine tillitsverv. Vervene er ikke så store, men de ba om det da de ble gjort kjent med at de er politianmeldt, sier lederen av organisasjonsutvalget i Frp, Per Arne Olsen, til NTB.

Den voksne kvinnen hadde et tillitsverv i partiet. Hun anmeldte de to mannlige partifellene for voldtekten som skal ha skjedd etter et partiarrangement i begynnelsen av august. Anmeldelsen ble levert onsdag, ifølge NRK.

De to mennene avviser at de har voldtatt kvinnen.

«Jeg stiller meg helt uforstående til anklagen, men ønsker å samarbeide 100 % med politiet så vi kan få saken ut av verden», skriver den ene i en epost til NRK.

Advokaten til den andre mannen som er anmeldt, opplyser han ikke er kjent med at hans klient er anmeldt for noe, og avviser at en voldtekt har funnet sted.

Tilfeldig tidspunkt

Per Arne Olsen sier han ikke har noe behov for å kommentere at anmeldelsen først kommer nå.

— Det som er viktig for Frp, er at vi fra dag én har anbefalt henne å politianmelde saken. Det har hun nå gjort, og det setter vi pris på. Det er kjedelig at sånne saker kommer, men det er ikke noe mindre kjedelig i dag enn det ville vært i morgen, sier han.

Ifølge kvinnens bistandsadvokat, Hege Salomon, er det vanlig at voldtektsofre ikke anmelder en voldtekt med en gang.

— Det er ofte en prosess man vil gjennom, man ønsker ofte å takle det selv uten å involvere det offentlige, og i denne saken er det snakk om en fornærmet som har en sterk lojalitet til partiet. Det har også vært en grunn til at hun ikke har ønsket å anmelde saken på et tidligere tidspunkt, sier hun.

Jensen ikke informert

Olsen sier at han ble kjent med kvinnens påstand om voldtekt i en epost hun sendte onsdag 28. august, og som ble mottatt i partiet 29. august.

— Da henvendte vi oss til henne. Eposten det dreier seg om, er en såkalt direct mail som er sendt til over 5000 mottakere i løpet av valgkampen. Hun svarte på den på valgnatten, sannsynligvis fordi hun trodde det var Siv Jensen som sendte den, sier organisasjonslederen.

Senere kontaktet kvinnen Frp og spurte om partilederen hadde lest eposten.

— Da forklarte jeg henne at det hadde hun nok ikke siden det ikke er Jensen som svarer på slike eposter, sier Olsen.

Han er klar på at det er han, og ikke partiledelsen, som skal håndtere slike saker.

— Siv er ikke informert annet enn at hun har sett TV-innslaget og fikk vite torsdag at det skulle komme. Men hun er ikke kjent med innholdet. Grunnen er at det er jeg som håndterer saken og jeg har heller ikke til hensikt å informere henne noe mer, sier Olsen.

- Ikke ivaretatt

Ifølge NRK mener kvinnen at hun ikke er blitt ivaretatt av partiledelsen. Hun hevder hun tok kontakt med Siv Jensen valgnatten og stortingskandidat Aina Stenersen 28. august.

— Etter de opplysningene jeg har, har hun ikke fått noen tilbakemelding på sine skriftlige henvendelser til disse to. Hun føler at hun ikke er blitt ivaretatt på en god nok måte av de to kvinnene som hun har valgt å betro seg til i denne vanskelige situasjonen, sier Salomon.

Aina Stenersen bekrefter at hun fikk en Facebook-melding fra kvinnen.

— Jeg fikk en melding midt på natten på Facebook. Neste morgen tok jeg en utskrift og ga alt til organisasjonsutvalget. Jeg har fulgt interne retningslinjer og ga det til dem som har erfaring med å håndtere slike saker, sier Stenersen til VG.

Hun vil ikke svare på om hun svarte kvinnen på Facebook-meldingen.