- Arfan Bhatti pågrepet

VG: Blir holdt i forvaring på ukjent sted.

APELL: Arfan Bhatti holder appell utenfor Stortinget.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Pakistansk sikkerhetstjeneste skal ha funnet og pågrepet den ekstreme islamisten Arfan Bhatti (36), skriver VG Nett i kveld.

Ifølge dem, er det beskjeden norske etterretningsmyndigheter har fått.

Bhatti skal ha blitt pågrepet tidligere år, i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. Han skal siden ha blitt holdt i forvaring av den pakistanske sikkerhetstjenesten.

Les også

Bhattis familie har meldt ham savnet

Les også

Bhatti pågrepet for vold

— Hørt rykter

På sin egen Facebook-side, har Bhatti posert med våpen. Han har også sagt at han samler inn penger til mujahedin, et ord for hellilge krigere.

Hans advokat John Christian Elden, sier han bare har hørt rykter, men at han ikke har fått bekreftet informasjon om en pågripelse.

— Jeg legger til grunn at Utenriksdepartementet som har ansvaret for å finne norske borgere som er borte i utlandet, har arbeidet aktivt de siste månedene med å finne ham, sier Elden til VG.

UD sier de ikke kjenner til en pågripelse.

Meldt savnet

36-åringen ble meldt savnet av familien i januar i år. Da hadde de ikke hatt kontakt med ham på en tid.

Bhatti har en lang og kronglete historie med norsk rettsvesen: Han har både vært gjengmedlem i daværende Young Guns i Oslo, er senere dømt for torpedovirksomhet, har truet journalister - i tillegg til at han ble en frontfigur for den nyopprettede gruppen Profetens Ummah.

I 2012 ledet han blant annet en demonstrasjon ved Stortinget, med krav om at Norge måtte trekke seg ut av krigføringen i Afghanistan.

— Hvis ikke må det norske folk være klar over at deres sikkerhet fortsatt vil være truet, sa han da.

Publisert: